Hoe overleeft u de afwezigheid van uw gezin?

12/01/12 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Bron: Trends

Mede door de communicatiemogelijkheden van internet, smartphones, conferencecalls enzovoort zijn er steeds meer mensen die in de week gescheiden leven van hun partner vanwege diens carrière. Hoe houdt u die situatie leefbaar voor alle partijen?

Sluit een contract met uw partner. De partner moet akkoord gaan met deze levenswijze. Als de situatie lange tijd zo zal blijven, moet u zich engageren dat u elk jaar minder tijd weg van huis bent. Dat is mogelijk als u zich organiseert en taken delegeert.

Praat met uw kinderen. Leg aan uw kinderen uit dat u ook lijdt onder deze toestand en dat u geen keuze hebt. Anders denken ze dat uw onderneming belangrijker is dan uw liefde voor hen.

Deel uw werksessies goed in. Maak op uw computer een lijst van taken die u kunt uitvoeren op kantoor, in de trein, tussen twee vergaderingen of bij u thuis.

Breek uit het isolement. Om te vermijden dat u elke avond met een kant-en-klare maaltijd voor de tv zit, kunt u deelnemen aan netwerkevenementen, dineren met vrienden, sporten...

Luister naar uw partner. Als u in het weekend thuis bent, moet u een luisterend oor voor uw partner hebben. Doe dezelfde hobby's, koop een cadeau(tje), ga eten in een restaurant (met zijn tweeën).

Bron: L'Entreprise

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners