Hoe komt u van die kletsende collega af?

27/09/11 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Bron: Trends

Hebt u collega's die iets te vaak bij uw bureau komen staan voor een informeel praatje? Zonder meteen vijanden te maken kunt u hen op subtiele wijze afserveren.

1. Ga staan. Managers met een eigen kantoor hebben over het algemeen een extra stoel in de kamer staan. Voorkom dat iemand meteen gaat zitten door bij binnenkomst op te staan. Dat helpt de bezoeker om meteen ter zake te komen.

2. Loop naar de deur. U kunt zelfs nog een stapje verdergaan. Stel dat u de bezoeker al op de gang ziet aankomen, loop dan alvast naar de deuropening. Houd de deurlijst met uw linker- en de deur met uw rechterhand vast. Wedden dat hij nu meteen tot de kern van zijn bezoek komt?

3. Stapel papieren. Leg een stapel papieren op de stoel. Ruim het stapeltje alleen op als u wilt dat uw gast wat langer blijft om belangrijke zaken door te nemen.

4. Pak een blocnote. Grijp onmiddellijk naar een pen en een stuk papier en vraag op welke manier u uw collega van dienst kan zijn. Zo stuurt u het gesprek in de richting van werkgerelateerde zaken.

5. Even koffie halen. Zeg dat het tijd is voor een kopje koffie. Grote kans dat uw collega meeloopt. Loos hem op de weg terug door te zeggen dat u weer aan de slag moet. Al wandelend gaat dat makkelijker dan iemand wegsturen van het bureau.

Bron: MT.nl

Onze partners