Het beste advies van Hilde Windels (Biocartis): ‘Lees de Tolteekse wijsheden’

Hilde Windels, co-CEO Biocartis © J. Claessens
Bert Lauwers
Bert Lauwers redacteur bij Trends

Hilde Windels, de co-CEO en de sterke vrouw achter het biotechbedrijf Biocartis, is blij dat ze het advies volgde van mindfulnessexpert David Dewulf, bij wie ze een cursus volgde. Die raadde haar aan het boekje De Tolteekse wijsheden van de Mexicaanse auteur Don Miguel Ruiz te lezen.

“Ik heb dat zeer plichtsbewust gedaan en er enorm veel aan gehad. Het zijn vier eenvoudige wijsheden, en niet uitgeschreven in volgorde van belang”, zegt Windels. “Een: neem de dingen niet persoonlijk. Twee: Maak geen veronderstellingen à la het-zal-wel-dit-of-dat-zijn, maar baseer je op feiten en gegevens. Drie: voer correcte communicatie. Roddel niet, word niet kwaad of agressief, blijf rustig, zelfs als je wordt aangevallen. Vier: doe gewoon altijd je best. Niet elke dag gaat even vlot. Iedereen maakt fouten, en soms voel je je gewoon ook niet goed.”

“Die wijsheden zijn geen showverkoperij. Ze hebben me op privévlak beïnvloed en me zelfs als persoon een klein beetje veranderd. Maar ze hebben me ook professioneel geholpen op moeilijke momenten, zoals toen ik bezig was met de spin-out van de farmadivisie van het biotechbedrijf Devgen.”

“Ik heb de wijsheden zelfs al eens op een hr-dag van Biocartis voorgesteld. En als we hier een moeilijke budgetvergadering hebben, zeg ik altijd: ‘Niemand gaat dat hier persoonlijk nemen, want anders bereiken we geen resultaat.’ Mijn middle name bij Biocartis is intussen al Neem-het-niet-persoonlijk (lacht). Maar ik meen dat ook. Het ontmijnt zo veel situaties, en conversaties verlopen gewoon gemakkelijker.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content