Help, mijn medewerker is slimmer dan ik

24/10/11 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Trends

U krijgt een Einstein als medewerker. Hij leeft voor zijn onderzoek of zijn creaties. Hij kan uw team succesvol maken. Maar een hoogbegaafde medewerker heeft een speciale aanpak nodig, afhankelijk van zijn drijfveren. Zoekt hij macht, geld of erkenning?

Hypothese 1: hij houdt van macht Gevaar! Hij is misschien uit op uw baan. U moet hem zo snel mogelijk buiten spel zetten. Stuur hem bijvoorbeeld naar een buitenlands filiaal of zet hem op een gouden zijspoor. Een andere methode die in grote groepen vaak wordt gebruikt: zet een adjunct naast hem die u precies vertelt wat hij doet en zegt. Zo wordt het makkelijker om hem te wippen.

Hypothese 2: hij houdt van geld Deze situatie is veel makkelijker. Als u hem op prijs stelt, zorgt u ervoor dat zijn loon regelmatig wordt opgetrokken. Is zijn salaris goed, doe dan niets. Vroeg of laat zal hij naar de concurrentie gaan. Hij wil altijd meer geld en zal dus niet lang trouw blijven.

Hypothese 3: hij heeft erkenning nodig In dat geval zit u op rozen. Hij is een gemotiveerde werker die moeilijke opdrachten aankan. Geef hem de mogelijkheid om het resultaat van zijn werk voor te stellen aan publiek dat zijn input naar waarde schat. Feliciteer hem - voor een publiek van 300 man of in select gezelschap - en gebruik daar goedgekozen woorden voor. In de wandelgangen moet u hem regelmatig een compliment maken.

Bron: L'Entreprise

Onze partners