Hebt u geluk, gebruik het dan

08/11/11 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Bron: Trends

Hebben succesvolle bedrijven meer geluk dan andere? Nee. Maar misschien zijn ze wel beter in het beheersen van geluk. U moet geluk kunnen herkennen en het voordeel eruit kunnen halen.

Beschouw het leven als een stroom van gebeurtenissen. Stel u voor dat u in een rivier zwemt waarin allerlei gebeurtenissen u tegemoetkomen en zullen raken. Dat is niet goed of slecht, het gebeurt gewoon. Met die instelling moet u naar deze gebeurtenissen kijken.

Bereid u voor op pech. In goede tijden moet u zich voorbereiden op pech door reserves op te bouwen en efficiënt te leren werken. Ook in dagelijkse dingen kunt u een veiligheidsmarge inbouwen (vertrek wat eerder naar die vergadering, voeg twee dagen toe aan de deadline) en u moet een sterk netwerk ontwikkelen van mensen die kunnen helpen als er iets fout gaat.

Herken geluk wanneer u het tegenkomt. Soms gebeurt er iets onverwachts dat u niet meteen als geluk zou classificeren. Maar als u de gebeurtenis bekijkt van een hoogte waarop uw doelstelling in zicht komt, ziet u misschien hoe u deze gebeurtenis in uw voordeel kunt gebruiken.

Presteer op topniveau wanneer u geluk hebt. Toen Intel zijn Pentium-chip op de markt bracht, bleek er iets aan te schorten. Op dat moment had concurrent AMD zijn microprocessor K5 op de markt moeten brengen. Maar dat lukte niet - kans verkeken. Zorg ervoor dat u te allen tijde klaar staat om alle middelen in te zetten wanneer u plots geluk hebt.

Bron: Hbr.org

Lees meer over:

Onze partners