Hebt u een slechte baas?

01/09/11 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Bron: Trends

Volgens een enquête van Monster meent 57 procent van de Belgen dat ze het werk van hun baas beter zouden doen dan de baas zelf. Wat moet u aanvangen met een slechte manager? Lees deze tips en win een ticket voor de film 'Horrible Bosses'!

Wees geduldig. Laat u niet meeslepen door emoties en maak uw baas niet zwart bij uw collega's.
Relativeer. Het is makkelijk om te zeggen dat u de baan van uw baas beter zou kunnen, maar er zijn wellicht aspecten waar u weinig over weet: financiële druk, problemen binnen de onderneming, marktverschuivingen... Misschien heeft uw baas gewoon veel aan zijn hoofd.
Neem de teugels. Als u denkt dat u sommige zaken beter beheerst dan uw manager, neem dan het initiatief. Misschien inspireert het u en krijgt u de erkenning die u verdient.
Vertrouw op uzelf. Twijfel niet aan uw capaciteiten. Als u meent dat u sommige dingen beter kunt, kunt u uw visie delen met uw baas. De meeste managers zijn daar dankbaar voor.
Verdedig uw ideeën. Houd een lijst bij van de zaken die u hebt gerealiseerd en zorg ervoor dat uw baas de pluimen niet op zijn hoed steekt. U kunt uw collega's erbij betrekken door hen in cc te zetten in uw mails.
Verzamel bewijzen. Een baas kan op veel manieren slecht zijn: hij behandelt zijn medewerkers niet goed, hij maakt fouten, hij kan zijn werk niet aan... Verzamel voorbeelden en bewijzen. Als u uw baas erop wilt aanspreken, moet u uw bezwaren kunnen staven.

Bron: Monster

Lezers van Bizz by Mail kunnen een ticket winnen voor de film 'Horrible Bosses' met Jennifer Aniston. Stuur een mail naar feedback@trends.be

De vijf winnaars krijgen het ticket thuisgestuurd.

Onze partners