Hebt u een slechte baas?

01/09/11 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Bron: Trends

Volgens een enquête van Monster meent 57 procent van de Belgen dat ze het werk van hun baas beter zouden doen dan de baas zelf. Wat moet u aanvangen met een slechte manager? Lees deze tips en win een ticket voor de film 'Horrible Bosses'!

Wees geduldig. Laat u niet meeslepen door emoties en maak uw baas niet zwart bij uw collega's.
Relativeer. Het is makkelijk om te zeggen dat u de baan van uw baas beter zou kunnen, maar er zijn wellicht aspecten waar u weinig over weet: financiële druk, problemen binnen de onderneming, marktverschuivingen... Misschien heeft uw baas gewoon veel aan zijn hoofd.
Neem de teugels. Als u denkt dat u sommige zaken beter beheerst dan uw manager, neem dan het initiatief. Misschien inspireert het u en krijgt u de erkenning die u verdient.
Vertrouw op uzelf. Twijfel niet aan uw capaciteiten. Als u meent dat u sommige dingen beter kunt, kunt u uw visie delen met uw baas. De meeste managers zijn daar dankbaar voor.
Verdedig uw ideeën. Houd een lijst bij van de zaken die u hebt gerealiseerd en zorg ervoor dat uw baas de pluimen niet op zijn hoed steekt. U kunt uw collega's erbij betrekken door hen in cc te zetten in uw mails.
Verzamel bewijzen. Een baas kan op veel manieren slecht zijn: hij behandelt zijn medewerkers niet goed, hij maakt fouten, hij kan zijn werk niet aan... Verzamel voorbeelden en bewijzen. Als u uw baas erop wilt aanspreken, moet u uw bezwaren kunnen staven.

Bron: Monster

Lezers van Bizz by Mail kunnen een ticket winnen voor de film 'Horrible Bosses' met Jennifer Aniston. Stuur een mail naar feedback@trends.be

De vijf winnaars krijgen het ticket thuisgestuurd.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners