Gezond leven is een makkie

10/11/11 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Bron: Trends

Wie hartproblemen wil voorkomen, hoeft niet dagelijks te sporten en de lunch te beperken tot een blaadje sla. Nieuw onderzoek wijst uit dat chocola eten en wijn drinken ook heel gezond is. Hart- en vaatspecialisten plaatsen er wel vraagtekens bij.

Chocolade. Chocola kan de bloeddruk verlagen. Onderzoekers van de universiteit van Cambridge ontdekten dat mensen die veel chocola aten, minder vaak kampten met hart- en vaataandoeningen en minder vaak getroffen werden door een beroerte.

Drank. Matig alcoholgebruik heeft een positieve werking. Matig betekent voor mannen drie glazen per dag, voor vrouwen twee. Rode wijn geeft nog wat extra bescherming.

Vet. Vet eten hoeft niet verkeerd te zijn, zolang u de juiste vetten kiest en maat weet te houden. Ongezonde vetten zitten bijvoorbeeld ook in zuivel. Wie toch graag een bakje yoghurt eet, kiest het best voor een magere variant.

Sporten hoeft niet. Voor uw hart is een rookvrij lichaam en een gezond gewicht belangrijker dan regelmatig sporten. Bij mensen die matig eten en op die manier slank blijven, is de winst van sporten kleiner.

Sporten mag wel. Voor wie nog wat gezonder wil worden, is sporten een goed idee. Lichaamsbeweging is wel pas effectief als u echt belast wordt en dat een tijdje volhoudt. Het advies is om zo'n vijf keer per week een halfuur in te spannen.

Leuke baan. Hard en veel werken is niet slecht voor een mens. Het wordt pas een risicofactor als het chronisch wordt en u eronder gebukt gaat.

Grappige films. Het kijken van een grappige film zorgt op korte termijn voor het betere functioneren van de bloedvaten. Toch hebben mensen die vaak lachen niet minder kans op hartproblemen.

Bron: MT.nl

Lees meer over:

Onze partners