Eén taak tegelijk is meer dan genoeg

06/10/11 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:13

Bron: Trends

De telefoon beantwoorden terwijl u een mail schrijft, met een collega praten terwijl u op het internet informatie zoekt, rijden terwijl u telefoneert... Vergeet multitasking en concentreer u op die ene taak.

Stap uit de ontkenningsfase. Erken dat uw brein slecht reageert op al die prikkels. Gelooft u nu werkelijk dat u verschillende taken tegelijk kunt doen?
Laat geen prikkels toe tegen uw wil. Verwijder het visuele en auditieve teken dat u mail hebt ontvangen en check alleen als u dat zelf wilt.
Zet uw smartphone uit. Jawel: uit met dat ding. Laat uzelf toe om soms niet bereikbaar te zijn. Tenzij u een spoedarts of de president van Amerika bent.
Leer opnieuw hoe u één ding tegelijk moet doen en het ook goed te doen voordat u aan iets anders begint. Oefening: als er iemand bij u binnenkomt, laat uw klavier dan los, kijk die persoon aan en geef hem al uw aandacht.
Ontwikkel goede reflexen: luister aandachtig als u belangrijke informatie moet onthouden om een taak te volbrengen of een beslissing te nemen. U moet dan wel accepteren dat u trager werkt.
Elke ontvangen informatie moet leiden tot actie. Veel mensen lezen haastig hun mails en klasseren ze zonder een beslissing te nemen. Stel een regel op voor uzelf: u mag pas naar de volgende mail als u hebt besloten wat u met de eerste doet: weggooien, klasseren, info in een agenda zetten, antwoorden...

Bron: L'Entreprise

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info