Eén taak tegelijk is meer dan genoeg

06/10/11 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:13

Bron: Trends

De telefoon beantwoorden terwijl u een mail schrijft, met een collega praten terwijl u op het internet informatie zoekt, rijden terwijl u telefoneert... Vergeet multitasking en concentreer u op die ene taak.

Stap uit de ontkenningsfase. Erken dat uw brein slecht reageert op al die prikkels. Gelooft u nu werkelijk dat u verschillende taken tegelijk kunt doen?
Laat geen prikkels toe tegen uw wil. Verwijder het visuele en auditieve teken dat u mail hebt ontvangen en check alleen als u dat zelf wilt.
Zet uw smartphone uit. Jawel: uit met dat ding. Laat uzelf toe om soms niet bereikbaar te zijn. Tenzij u een spoedarts of de president van Amerika bent.
Leer opnieuw hoe u één ding tegelijk moet doen en het ook goed te doen voordat u aan iets anders begint. Oefening: als er iemand bij u binnenkomt, laat uw klavier dan los, kijk die persoon aan en geef hem al uw aandacht.
Ontwikkel goede reflexen: luister aandachtig als u belangrijke informatie moet onthouden om een taak te volbrengen of een beslissing te nemen. U moet dan wel accepteren dat u trager werkt.
Elke ontvangen informatie moet leiden tot actie. Veel mensen lezen haastig hun mails en klasseren ze zonder een beslissing te nemen. Stel een regel op voor uzelf: u mag pas naar de volgende mail als u hebt besloten wat u met de eerste doet: weggooien, klasseren, info in een agenda zetten, antwoorden...

Bron: L'Entreprise

Onze partners