Druk die benzinerekening omlaag

15/09/11 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:25

Bron: Trends

Een volle tank kost tegenwoordig handenvol geld. Maar met de raampjes dicht en de airco uit kunt u heel wat brandstof besparen.

Zet de motor af. Moderne motors hoeven niet op te warmen. Als u langer dan dertig seconden ergens moet stilstaan, zet u hem af.

Houd de raampjes dicht. Bij hoge snelheden (meer dan 100 km/u) moet u de ramen dicht houden. De inkomende luchtstroom verhoogt de weerstand van de auto.

Gebruik de dakkoffer zo min mogelijk. Rijd niet rond met voorwerpen in uw kofferruimte die u niet nodig hebt. En een dakkoffer heeft een negatieve invloed op de aerodynamica van uw auto.

Pomp de banden op. Goed opgepompte banden kunnen het brandstofverbruik met 3 à 4 procent verminderen. En ze verslijten minder snel.

Wees zuinig met de airco. Gebruik zoveel mogelijk de luchtgaten. Wie zuinig is met de airco kan 10 à 15 procent brandstof besparen.

Rijd trager. U mag weliswaar 120 km/u rijden op de snelweg, maar als u 100 km/u rijdt bespaart u 10 à 15 procent. Probeer een constante snelheid aan te houden.

Rijd vloeiend. Snel stoppen en optrekken verspilt veel brandstof en verslijt auto-onderdelen. Houd altijd voldoende afstand om te anticiperen.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info