"Don't manage love"

24/05/12 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:37

Bron: Trends

Krabt u zich als manager in het haar omdat uw medewerkers zich niet de ziel uit het lijf werken? Omdat ze niet dag en nacht alles geven voor het bedrijf? Opgelet. "Don't manage love", weet Laurence Vanhée, HR-verantwoordelijke op het Ministerie Sociale Zekerheid. Hoe dan wel?

Iedereen heeft volgens de HR-professional zijn eigen ambitie. Hoe meer een manager zijn mensen aanspoort tot harder werken en een groter commitment, hoe meer gespannen de samenwerking wordt... en dikwijls hoe lager de passie van de medewerkers oplaait.
De oplossing, volgens Vanhée: Richt u niet op de 15 procent meest gepassioneerden, noch op de 15 procent medewerkers van wie de passie tot onder het vriespunt is gezakt.
U houdt over: de middenmoot van 70 procent werknemers. Werp u vervolgens op de 35 procent meest positieve mensen uit deze groep, en zorg ervoor dat zij zelf de andere 35 procent laag-gepassioneerden overtuigen om sneller in uw richting te roeien.

Bron: Leaders of Tomorrow-event Bizz

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info