Dit mag u niet meer doen in 2012

Neem in de kerstperiode de tijd om uw zakenpraktijken even te overpeinzen. U wilt in 2012 toch niet ten prooi vallen aan dezelfde irritaties? Deze vier dingen mag u bijvoorbeeld niet meer doen vanaf 1 januari.

Antwoorden als een getrainde aap. Elke productiviteitsexpert heeft het al gezegd: u moet uw mail regelmatig (bijvoorbeeld elke anderhalf uur) checken en niet instantelijk reageren op alles wat er binnenkomt. Niemand neemt dit advies ter harte, want studies tonen aan dat e-mail op onze hersens werkt als een gokmachine. Maar anderhalf uur wachten op een antwoord is niet dodelijk.

Hersenloze tradities in stand houden. Misschien kreeg u onlangs een uitnodiging voor een belangrijk netwerkevent. Maar helaas: u hebt geen tijd, want u moet al uw zakelijke kerstkaarten nog schrijven. Wie in zijn carrière vooruit wil komen, moet zich afvragen of kerstkaarten of andere hersenloze tradities een zinnige bijdrage leveren.

Vervelende dingen lezen. U wilt geen belangrijke informatie missen en leest dus allerlei kranten en tijdschriften. Ook dat pretentieuze computerblad en die buitenlandse maandbladen. Stel uzelf de vraag: welke publicaties interesseren me echt en welke lees ik omdat ik me verplicht voel?

Werk doen dat weinig opbrengt. Misschien bent u in de verleiding om mee te dingen naar dat contract ter waarde van tienduizenden euro’s. Denk liever tweemaal na over projecten met vermoeiende rapporteringsmechanismen en administratieve knopen die het plezier eruit halen.

Bron: Hbr.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content