Crisis in de cashflow. Wat nu?

07/02/11 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Bron: Trends

Een belangrijke klant is failliet, u hebt even niet opgelet, u moet een paar grote facturen betalen, maar er zit geen geld in de kas. Help!

Loop niet meteen naar de bank. Ga niet naar de bank om te zeggen dat er een probleem is en dat u geld nodig hebt. Toon dat u de situatie onder controle hebt. De bank zal eerst vragen welke andere maatregelen u al hebt genomen.

Ga op jacht. Bekijk wie u geld schuldig is en oefen druk uit. Zeg dat u verwijlinteresten zult aanrekenen. Sommige klanten gaan misschien akkoord met een onmiddellijke betaling in ruil voor een korting.

Lonen of leveranciers? Veel bedrijven zouden eerst de lonen betalen, maar misschien moet u even voorrang geven aan enkele vitale leveranciers.

Vraag om uitstel. Veel leveranciers zullen u uitstel van betaling gunnen als ze weten dat het probleem tijdelijk is en dat u eerlijk bent. Niets zeggen, verergert de situatie alleen maar.

Verkoop voorraden. Kunt u wat snelle cash genereren door voorraden te verkopen via een promotie?

Bespaar! Op welke uitgaven kunt u besparen zonder uw business te schaden? Pas op met afdankingen. Die kosten veel op de korte termijn. Probeer liever het aantal werkuren te verminderen.

Zoek alternatieve financiering. Als u de bank gaat vragen om een bijkomend krediet, neem dan bewijzen mee. Uw kansen verhogen als u de facturen toont die betaald moeten worden.

Bron: managementtoday.co.uk

Lees meer over:

Onze partners