U wordt betaald om energie te besparen

03/09/14 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

De Amerikaanse applicatie Ohmconnect.com laat zijn gebruikers weten wanneer het het beste moment is om energie te besparen en beloont hen met cash als ze het zuiniger aan doen, meldt zakenideeënsite Springwise.

U wordt betaald om energie te besparen

Geld verdienen door energie te besparen © istock photos

U krijgt bijvoorbeeld om acht uur een bericht om tot negen uur minder energie te verbruiken. De app op uw telefoon controleert uw verbruik doordat hij verbonden is met de slimme meters in de meeste Amerikaanse huizen en zo het gemiddelde energieverbruik bijhoudt.

Het bedrijf achter de app volgt de Amerikaanse energiemarkt en houdt in de gaten wanneer het energieverbruik in een regio hoger dreigt te worden dan voorspeld. Dat betekent dat tijdelijk een vervuilende energiecentrale in werking treedt om de onverwachte vraag op te vangen. Ohmconnect wil dat vermijden en verkoopt daarom de energie die u bespaart op de energiemarkt, roomt een commissie af en betaalt de rest uit. Die energiebesparingen opkopen is voor de energieproducenten voordeliger dan tijdelijk de vervuilende centrale opstarten. Of hoe zelfs een mogelijk stroomtekort tot een zakenidee kan leiden.

Benny Debruyne

Het artikel van Springwise leest u hier.

Onze partners