Richard Branson gelooft in LanzaTech

29/05/13 om 15:18 - Bijgewerkt om 15:18

Bron: Trends

De Nieuw-Zeelandse start-up LanzaTech heeft een chemisch proces ontwikkeld waarmee het koolmonoxide, een restproduct van de staalindustrie, olieraffinaderijen en chemische bedrijven, omzet in brandstoffen en chemische producten met bacteriën die de gassen verteren in een bioreactor. Het bedrijf kan ook gassen uit de bosindustrie of huisvuil recycleren.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

LanzaTech brengt zijn eerste commerciële producten ten vroegste volgend jaar op de markt. Het heeft projecten lopen waarbij het de uitstoot van Chinese staalfabrieken gebruikt om ethanolbrandstof te maken voor voertuigen.

De Britse ondernemer Richard Branson beschouwt LanzaTech, dat wordt geleid door CEO Jennifer Holmgren, als een van de meest veelbelovende start-ups voor de toekomst. Omdat LanzaTech ook vliegtuigbrandstof van restproducten uit de olie,- staal of chemische sector maakt, was zijn interesse meteen gewekt. Zijn bedrijf Virgin Atlantic heeft het recht verkregen als eerste vliegtuigmaatschappij de brandstof van LanzaTech te gebruiken.

Bron: www.startups.co.uk

Onze partners