Marc Lambotte (Agoria) kreeg zijn beste advies van zijn voorganger

24/10/14 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:54

Marc Lambotte is sinds mei gedelegeerd bestuurder van de technologiefederatie Agoria. Daarvoor was hij general manager van de ICT-dienstenverlener Unisys Belgium.

Marc Lambotte (Agoria) kreeg zijn beste advies van zijn voorganger

Paul Lambotte, gedelegeerd bestuurder Agoria © J. Claessens

Een allesbehalve voor de hand liggende overstap. Unisys is een klassiek bedrijf, bij een federatie moet meer gezocht worden naar evenwichten en compromissen. Niet alleen binnen Agoria zelf, maar ook binnen het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) dat verschillende federaties verenigt. En dat is er nog het sociaal overleg met de vakbonden, ook al een evenwichtsoefening op zich.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Marc Lambotte zegt dat hij het beste advies van zijn voorganger Paul Soete kreeg, die Agoria meer dan een decennium lang heeft geleid. Al werd het advies niet bij de wissel aan de top gegeven.

Lambotte: "Paul Soete gaf mij dat advies in een totaal andere situatie. Het was jaren geleden. Het was eigenlijk een advies over communicatie. Hij heeft mij toen op het hart gedrukt dat je in elke situatie moet communiceren en nooit moet zwijgen. Anders loop je achter de feiten aan. Ik heb dat altijd onthouden. Als een journalist mij een vraag stelt, geef ik snel een antwoord. Want als ik zwijg, schrijft de journalist toch een verhaal."

Onze partners