Jo De Clercq (Rockspring) kreeg zijn beste advies van zijn oom

28/06/13 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:21

Bron: Trends

Jo De Clercq, de directeur en mede-eigenaar van de fondsbeheerder Rockspring, werd een van de belangrijkste, maar ook gewiekste Belgen in de internationale vastgoedwereld dankzij het advies van zijn oom Frans Vereecken. "Doe een half uur per dag iets wat je niet moet doen en waar je niets mee te maken hebt."

Jo De Clercq (Rockspring) kreeg zijn beste advies van zijn oom

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Vereecken stond aan het hoofd van het vastgoedbedrijf waar De Clercq vanaf 1984 zijn sporen verdiende. Als achttienjarige moest hij het ontbreken van een academisch diploma compenseren door op de werkvloer de vastgoedstiel te leren. In het begin was hij vooral bezig met commerciële dossiers. Maar daar bleef het niet bij. "Ik was nieuwsgierig en vroeg al mijn oudere collega's de kleren van het lijf. Waarom pak je een bouwwerf zo aan en niet anders? Waarom zet je een deal op die manier in de boekhouding?"

"Wie nergens anders vanaf weet dan zijn dagelijks werk, komt nooit vooruit. Toegegeven, ik was nogal een moeial. Maar ik leerde wel alle aspecten van Belgische vastgoeddeals door en door kennen. Had ik die vragen niet voortdurend gesteld, was ik waarschijnlijk voor de rest van mijn leven een makelaar gebleven. Het enige getuigschrift dat ik ooit haalde."

Toen hij later de managementbuy-out bij Rockspring realiseerde, was het weer raak. "Ik val nu mijn medewerkers in alle landen waar we actief zijn lastig met moeilijke en gedetailleerde vragen. Misschien vinden ze dat niet plezant, maar ik moet een miljoenendeal tot in de puntjes begrijpen, of hij gaat niet door. Zo simpel is het."

Onze partners