Het beste advies van Arthur White (CEO VLM Airlines)

29/08/14 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Arthur White is de CEO van VLM Airlines, de luchtvaartmaatschappij met maatschappelijke zetel in Antwerpen die onder meer vluchten uitvoert vanuit de havenstad. De 55-jarige Brit is al zijn leven lang actief in de luchtvaart, onder meer als piloot. Hij kreeg zijn beste advies van de Britse oorlogspiloot Neville Double.

Het beste advies van Arthur White (CEO VLM Airlines)

Arthur White, CEO VLM © J. Claessens

"Hij vloog vooral met de gevechtsvliegtuigen van Spitfire/Lancaster Bomber tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn borst hing vol met onderscheidingen en medailles, alleen toonde hij die maar zeer zelden. Neville behoorde nog tot die generatie waaraan wij heel veel te danken hebben", zegt White.

"Later werd Double boordcommandant bij British Airways. Hij was al met pensioen toen ik met hem leerde vliegen als twintigjarige. Zijn beste advies gaf hij me dus toen ik als jongeling in de luchtvaart stapte: 'Sommige mensen worden ouder en wijzer, maar anderen worden alleen maar ouder. Zorg er dus voor dat je ouder maar ook wijzer wordt.'"

"We praatten over de carrièreverwachtingen voor de lange termijn in de luchtvaart. En zijn raad is me altijd bijgebleven. Want een van de grootste problemen in de luchtvaart zijn niet zozeer de vliegtuigcrashes, maar de continuïteit in tewerkstelling. Ik heb in mijn loopbaan heel wat luchtvaartmaatschappijen zien komen en gaan. Zeker de kleinere luchtvaartmaatschappijen. Daar zijn de economische cycli bijzonder grillig. En ik kan je verzekeren: Neville Double is oud maar vooral heel wijs geworden."

Tijdens de zomermaanden krijgt u de Bizz By Mail-nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

Onze partners