Frans Van Tilborg (Miko) kreeg beste advies van grootvader

30/05/13 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:57

Bron: Trends

Frans Van Tilborg (47) werkt sinds 1990 bij Miko, de beursgenoteerde onderneming uit Turnhout die de verkoop van koffie combineert met de productie van kunststofverpakkingen. De telg uit de zesde generatie werd in 1999 gedelegeerd bestuurder en in 2010 CEO van het familiebedrijf.

Frans Van Tilborg (Miko) kreeg beste advies van grootvader

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Frans Van Tilborg kreeg zijn beste advies van zijn grootvader Frans Michielsen, die de onderneming (Miko is een samentrekking van MIchielsen en KOffie) mee groot maakte. "Mijn grootvader zaliger zei me ooit: 'Als er in een onderneming evenwicht zit, dan moet je je serieus zorgen maken'. Dat is me altijd bijgebleven, want je zou inderdaad het tegenovergestelde verwachten. Maar de ervaring leert me dat er in zijn woorden een serieuze kern van waarheid zit. We moeten onszelf constant ter discussie stellen en voortdurend op zoek gaan naar onevenwichten. We moeten continu verbeteringen zoeken. Want een zaak kan maar twee richtingen uit: vooruit of achteruit. En zonder innovatie, berekende risico's en het permanent uitdagen van het status-quo is men gedoemd achteruit te gaan. Daarom ondersteunen we bij Miko innovatie en schuwen we de berekende risico's niet. 'Vermijd kortzichtigheid... denk op lange termijn'. Zo staat het verwoord in onze strategie. We opteren voor de bijdrage voor de lange termijn, zelfs als dat ten koste gaat van het resultaat op korte termijn. Het meest onveilige voor een onderneming is wellicht op veilig te spelen en te genieten van het evenwicht."

Onze partners