Denk in projecten in plaats van in hiërarchische structuren

13/10/14 om 17:38 - Bijgewerkt om 17:38

Sinds het Amerikaanse consultingbedrijf Business Talent Group (BTG) het werk helemaal anders structureert, is de omzet sterk gestegen, zegt CEO Jody Miller.

Denk in projecten in plaats van in hiërarchische structuren

Tijdelijke teams zullen aan belang winnen binnen bedrijven. © istock photos

Het consultingbedrijf heeft meer dan 3500 onafhankelijke professionals, die naar klanten overal ter wereld gaan. Ook klanten van BTG die met meer loontrekkenden werken, zijn geïnteresseerd in de lessen van Jody Miller.

1 Breek jobs of taken op in delen en verpak die in werkweken van 40 uur, maar ook in werkweken van 20 uur. De medewerkers van BTG kunnen dan zelf kiezen hoeveel uur ze aan hun werk willen besteden. Het idee is dat de klanten van BTG erop kunnen rekenen dat ze goede mensen ter beschikking krijgen, terwijl de medewerkers meester blijven van hun agenda en werklast. De helft van het managementteam van BTG werkt overigens deeltijds.

2 Wees bereid om meer mensen op te leiden. BTG stelde vast dat heel wat mensen bereid zijn loon in te leveren om deeltijds te kunnen werken. Dat betekent dat het bedrijf meer professionals moet rekruteren en opleiden. Toch staat dat goeie resultaten niet in de weg. Volgens het Amerikaanse ondernemersblad FastCompany steeg de omzet de afgelopen twee jaar telkens met zestig procent en luiders Miller zijn de jobtevrededenheid en retentie hoger dan ooit.

3 Denk in projecten in plaats van in hiërarchische structuren, raadt Jody Miller aan. Maak tijdelijke teams voor afgebakende projecten, zoals een nieuwe prijsstrategie uitwerken of een nieuw product onderzoeken. Ontmantel die teams wanneer de taak af is, waarna de werknemers op een andere taak worden gezet.

Bron: Fast Company.

Onze partners