Daniel Falque (CEO KBC België) vindt overal beste adviezen

Daniel Falque, CEO van KBC België, heeft al veel goed advies gekregen. “Ik ben van nature heel leergierig”, zegt hij. “Of het nu een bediende in de Carrefour of een taxichauffeur in Lokeren is, ik tracht van iedereen iets op te steken.”

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

“Ik houd van mensen met een eigen opinie, al worden die steeds zeldzamer. Ik ben zeer geïnteresseerd in hoe mensen hun beroep uitoefenen, hoe ze zaken organiseren. Ik haal daar veel inspiratie uit.”

Maar een goede manager moet met al die adviezen die hij gratis overal kan oppikken iets creatiefs aanvangen, vindt Falque: “Het komt erop aan een eigen mening, een eigen visie te ontwikkelen. Daarom geloof ik niet in het bestaan van één goed advies. Een topmanager zal nooit zomaar een advies aanvaarden en overnemen. Hij zal het aftoetsen, luisteren naar andere stemmen, en er uiteindelijk iets volledig nieuws en eigens van maken. Dat is de enige manier waarop je succesvol kunt zijn: door een eigen visie te ontwikkelen en die consequent uit te voeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content