CEO Paul Baeck (Fountain) kreeg beste advies van een Deen

24/05/13 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Bron: Trends

Paul Baeck is de gedelegeerd bestuurder van Fountain, een beursgenoteerde onderneming uit Eigenbrakel, die drankautomaten levert aan bedrijven. Hij kreeg zijn beste advies toen hij aan het begin van de jaren negentig aan de slag was als de Belgische directeur van Midas, een keten van autodienstverlening.

CEO Paul Baeck (Fountain) kreeg beste advies van een Deen

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Mijn directeur was toen Peter Schalburg. Hij was de directeur Europa bij Midas. Hij was een Deen, maar woonde in Frankrijk en sprak zeer goed Frans en perfect Engels. Hij zei me: "In een moeilijke situatie of zware discussies moet je altijd proberen in je moedertaal te spreken.""

"Dat lijkt een heel eenvoudige boodschap, maar het was meer een communicatieadvies. Het gaat erom dat je juist moet communiceren. In al die jaren als algemeen directeur heb ik geleerd dat communicatie hét belangrijkste element in bedrijfsvoering is. Je moet er altijd voor zorgen dat de communicatie, de boodschap die je geeft aan de mensen in je team, goed wordt begrepen. Je moet de boodschap op de juiste manier brengen. Dat is voor mij het belangrijkste element bij mensenmanagement. En begin jaren negentig was het belang van communicatie nog niet zo vanzelfsprekend. Dat heb ik dus geleerd van Peter Schalburg."

Onze partners