CEO Dirk Matthys kreeg beste advies van Nicolas Überecken

17/01/14 om 17:12 - Bijgewerkt om 17:12

Bron: Trends

Dirk Matthys is CEO van Engicon. De groep maakt reusachtige stalen constructies, voor onder meer funderingen van windmolenparken op zee, opslagtanks in zeehavens, overslaginstallaties of grote drukvaten voor de chemische en petrochemische sector. Het bedrijf heeft vestigingen in Harelbeke en Willebroek.

CEO Dirk Matthys kreeg beste advies van Nicolas Überecken

U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Voor zijn beste advies keert Matthys terug naar het begin van zijn carrière. "In 1992 verhuisde ik met mijn gezin naar Luxemburg om bij Arbed te werken, de Luxemburgse staalreus die ondertussen in handen is van ArcelorMittal. Mijn baas was de Luxemburger Nicolas Überecken, de wereldwijde verkoopdirecteur. Hij gaf me heel snel grote verantwoordelijkheid. 'Kijk, je staat ervoor. Kom maar bij mij, als er een probleem is. Als je een fout maakt, leg het me uit'. Hij stond heel open voor mensen die ervoor wilden gaan. Hij zette ze niet op een te nauw spoor. Hij gaf de vrijheid om open te bloeien en door te gaan, met uiteraard de nodige bijsturing."

"Ik moest in Luxemburg ook de taal leren spreken. Ik was de enige Vlaming. De medewerkers spreken uit respect vijf minuten Frans, maar daarna ging de discussie voort in het Letzeburgs. Ik kon niet anders dan de taal te leren spreken, als ik meewilde. Dat was ook een rode draad in mijn carrière: leer de taal van je werkomgeving, dat bevordert de integratie enorm."

Matthys werd al snel lid van het team dat het Duitse Stahlwerke Bremen overnam voor Arbed. "Drie jaar later stuurde Überecken me naar Singapore. Ik kreeg de volledige verantwoordelijkheid over Azië. Ook toen bleef er die openheid en vrijheid bij de verwezenlijking van zaken."

Wolfgang Riepl

Onze partners