Beste advies CEO Philippe Hermans: skin in the game

24/01/14 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

Bron: Trends

Philippe Hermans, co-CEO van de Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (BMI), kreeg zijn beste advies van een van zijn vroegere collega's, Jean Speth: eis skin in the game.

Beste advies CEO Philippe Hermans: skin in the game

U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Stap als financier alleen in projecten met bedrijven en mensen die bereid zijn zelf minstens evenveel risico te nemen als jezelf, en dus zelf geld op tafel willen leggen voor het project dat ze jou willen laten financieren", kreeg Hermans te horen. "Die andere partijen moeten, zoals de Amerikaanse uitdrukking zegt, skin in the game hebben."

Die uitdrukking geldt volgens Hermans ook voor andere domeinen. "Voor alle succesvolle projecten in partnership moet je allebei iets te winnen, maar vooral ook te verliezen hebben. Dat vermijdt dat je investeringen doet waar bij moeilijkheden de industriële partner al snel interesse verliest en onvoldoende incentives heeft om de situatie recht te trekken. Daardoor gaan projecten verloren."

"Indien het voor beide partijen financieel evenveel 'pijn' doet om een project te verliezen, is onze ervaring dat er dan alles aan gedaan wordt om de moeilijke situatie aan te pakken. Dat is gezien de risico's en complexiteit van buitenlandse investeringen heel vaak echt nodig."

Bert Lauwers

Onze partners