Beste advies CEO Louis Ska: 'Vertel je medewerkers duidelijk wat ze moeten doen'

25/04/14 om 17:32 - Bijgewerkt om 17:32

Bron: Trends

Louis Ska is gedelegeerd bestuurder van Corman, de wereldwijd actieve boterproducent uit Limbourg bij Luik. Hij kreeg zijn beste advies van Dominique Morelle, die bij een ander filiaal werkt van de eigenaar, het Franse beursgenoteerde Bongrain, vooral een kaasspecialist.

Beste advies CEO Louis Ska: 'Vertel je medewerkers duidelijk wat ze moeten doen'

U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Ik heb echt niet lang moeten nadenken over die vraag. Dominique Morelle was mijn vorige algemeen directeur. 'Louis, onthoud dit goed', zei hij me altijd. 'Les collaborateurs sont à l'heure là où ils sont attendus.' Je kan dat moeilijk vertalen, maar ik vind het een mooie beeldspraak. Dat advies heeft hij er bij mij in gepompt. Hij zei: 'Louis, als de medewerkers duidelijk weten wat van hen verwacht wordt, zullen ze steeds klaar staan. Je moet dus de doelstellingen heel duidelijk formuleren aan de werknemers, want dan zullen ze ook weten hoe ze die moeten invullen en zullen ze die ook waarmaken. Je moet aan iedereen afzonderlijk goed duidelijk maken wat hij moet doen. En wat er van hem wordt verwacht. Dat maakt het voor de werknemer ook veel eenvoudiger om zijn werk goed te doen'. Dominique Morelle is vandaag algemeen directeur van de afdeling ingrediënten bij Bongrain. Zijn advies is helemaal juist. Hij sloeg de nagel op de kop".

Wolfgang Riepl

Onze partners