7 tips voor prestarters

20/10/14 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

In zijn nieuwe pocketboekje 'Geniaal begonnen, half gewonnen' richt Hans Hermans, journalist en oprichter van b2b-uitgeverij Hans Hermans, zich met 48 tips tot prestarters, mensen die dromen van hun eigen zaak. Een voorproefje.

7 tips voor prestarters

Opstapje naar ondernemerschap © istock photos

1Onderneem in je huidige job. Bedrijven zoeken steeds meer naar intrapreneurs en voor jou is het een interessante manier om te testen of het ondernemerschap iets voor jou is. Je kunt bijvoorbeeld een project op poten zetten en leiden.

2 Bel je droomklant. Als je een idee hebt, zoek dan een bedrijf dat een gedroomde klant zou zijn en maak eens een afspraak om je proefballonnetje op te laten.

3 Maak een niet-doenlijstje. Naast het bekende todolijstje te maken, is het even belangrijk op te sommen wat je beter niet doet. Voorbeelden zijn niet deelnemen aan vergaderingen zonder agenda of niet voortdurend je mail checken.

4 Help in andermans winkel. Vaak zoeken concullega's wat hulp. Zo krijg jij gratis ervaring en opleiding op de werkvloer.

5 Vrees niet dat je idee wordt gepikt. Je kunt net afspreken met mensen uit dezelfde sector om je eigen visie scherper te stellen. Vooral grote bedrijven en ideeën worden gekopieerd, niet kleine starters.

6 Kies een kritische boekhouder. Praat met verschillende boekhouders voor je er eentje kiest en opteer voor iemand die je zakenidee kritisch en op basis van cijfers tegen het licht houdt.

7 Streef naar persoonlijk contact. Als beginneling moet je hard werken om klanten binnen te halen en daarvoor heb je persoonlijke gesprekken nodig. Probeer potentiële klanten zo veel mogelijk zelf op te zoeken, bijvoorbeeld door geen offertes te geven via mail.

Bron: Dit boek van auteur Hans Hermans.

Onze partners