8 stappen om uw organisatie te veranderen

10/12/12 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

Bron: Trends

Leiders die er met succes in slagen hun organisatie te veranderen doen deze 8 dingen volgens het Amerikaanse managementblad Harvard Business Review.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Zorg dat iedereen het gevoel heeft dat de verandering een prioriteit is. Onderzoek de markt en kijk hoe je concurrenten het doen. Identificeer en praat over crisissen, mogelijke crisissituaties en grote opportuniteiten.

2 Vorm een krachtige voorhoede. Stel een groep mensen samen die over voldoende macht beschikt om de verandering te bewerkstelligen. Zet de groepsleden ertoe aan om samen te werken als een team.

3 Creëer een visie die tot de verandering leidt en ontwikkel strategieën om de visie in actie om te zetten.

4 Grijp elke gelegenheid aan om over je visie en strategie te praten. Leer nieuwe gedragingen aan door ervoor te zorgen dat de voorhoede het goede voorbeeld geeft.

5 Geef anderen de middelen om de visie om te zetten in acties door obstakels die de verandering kunnen tegenhouden uit de weg te ruimen, structuren te veranderen die in tegenspraak zijn met je visie en je medewerkers aan te moedigen risico te nemen door met onconventionele ideeën, activiteiten en acties te komen.

6 Plan en creëer resultaten op korte termijn zodat de verandering zichtbaar wordt en geef de medewerkers die betrokken zijn bij de veranderingen erkenning en een beloning.

7 Consolideer de veranderingen en produceer nog meer verandering door de geloofwaardigheid die de eerste veranderingen opleveren als hefboom te gebruiken om structuren en beleid die niet in de nieuwe visie passen te veranderen. Neem personeel in dienst of promoveer en leid de mensen op die de nieuwe visie kunnen uitvoeren.

8 Institutionaliseer de nieuwe aanpak door bloot te leggen wat de verbanden zijn tussen de nieuwe aanpak en de positieve bedrijfsresultaten.

Bron: Harvard Business Review (December 2012)

Onze partners