6 valkuilen die u moet vermijden in de VS

21/10/11 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:43

Bron: Trends

Er bestaat een heel strikte gedragscode tussen mannen en vrouwen in zaken. Vooral in Amerika. U moet altijd denken aan de mogelijke juridische consequenties van uw daden. Alles is hier aseksueel. Zes typische valkuilen die u moet vermijden.

Onhandige toespelingen. Als u een grapje maakt, kunt u er beter "Just kidding" aan toevoegen om elke ambiguïteit uit te sluiten.

Alleen met z'n tweeën. Een man kan beter niet alleen met een vrouw in de lift blijven. In een restaurant mag de vrouw ook geen maaltijd aannemen van een man. Daarmee zou ze aangeven dat ze verder wil gaan. Of ze kan zeggen: "Vandaag is het jouw beurt, de volgende keer de mijne."

Lichaamstaal. Gebruik niet te veel uw handen. In het restaurant houdt u ze beter op uw knieën. Houd ook meer afstand dan u hier zou doen, en toon niet te veel emotie. Dat is 'embarrassing' voor de ander.

Kijken naar vrouwen. Dat doet men niet. Vrouwen proberen de provocatie te beperken tot een minimum door blouses tot boven dicht te knopen en altijd nylon kousen te dragen.

Bedwelmend parfum. 'Body odor' is taboe, maar wie te veel parfum draagt komt provocerend over.

Neutrale taal. Vrouwen tekenen vaak met de afkorting 'Ms.', want 'Mrs.' of 'Miss' impliceert een mannelijke aan- of afwezigheid.

Bron: L'Entreprise

Lees meer over:

Onze partners