5 grote besparingen voor kleine bedrijven

20/09/11 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

Bron: Trends

Kleine ondernemingen kunnen veel besparen door de oude manier van zakendoen los te laten. Gebruik zoveel mogelijk moderne, efficiënte werkmethodes.

Schakel over op de cloud. U hebt geen IT-afdeling of server nodig. U kunt uw software en opslagruimte gewoon in de cloud zetten. Dat kost niet veel en zo hebt u alle gegevens altijd binnen handbereik.

Gebruik sociale netwerken in plaats van bedrijfsnetwerken. Ook als uw informatica in de cloud zit, hebt u een netwerk nodig om uw medewerkers te coördineren en met hen te communiceren. Een bedrijfsnetwerk kan een lieve duit kosten, dus waarom niet gebruik maken van Facebook of Google+?

Weg met printers en papier. Behalve contracten hebt u geen papieren documenten nodig in uw bedrijf. Alles kan gemaild of gedeeld worden.

Wees mobiel. Hebt u werkelijk een vast kantoor nodig? U kunt ook werkruimte huren bij andere bedrijven of in coworkingkantoren, afhankelijk van de noden van het moment. Mobiliteit betekent ook laptops en gsm's.

Werk vaker thuis. U kunt uw medewerkers een dag per week thuis laten werken. Dat bespaart huur- en energiekosten. Bovendien kunnen ze op die dag productiever zijn omdat ze zich niet hoeven te verplaatsen.

Bron: Lifehack.org

Lees meer over:

Onze partners