3 tips om minder af te hangen van technologie

06/09/12 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Bron: Trends

Meteen even internetten nadat de wekker afloopt of de Facebook-status updaten voor een rood stoplicht. Sommige mensen zijn zo afhankelijk geworden van technologie dat ze ervan af willen. Met deze 3 tips doe je er iets aan.

1 Let op de plaats van de computers

Ouders klagen over kinderen die te veel op hun kamer zitten om games te spelen, terwijl kinderen zich verwaarloosd voelen wanneer hun ouders bivakkeren in het thuiskantoor om nog snel een presentatie af te werken. Denk na over waar je je toestellen plaatst. Als je alle computers en gameconsoles in één plaats houdt, bevindt het gezin zich ten minste in dezelfde ruimte.

2 Zorg voor duidelijke grenzenOnderzoek toont aan dat duidelijke grenzen stellen aan het gebruik van technologie tot minder onrust leidt. Enkele mogelijke regels zijn: geen toestellen aan tafel en één vaste weekavond voor het gezin om bord- of kaartspelletjes te spelen of om net samen te gamen. Spreek af hoeveel berichtjes mogen verstuurd worden per dag of hoelang een kind op sociale netwerken met vertoeven. Welke regels je ook kiest, bespreek ze uitvoerig met het hele gezin.

3 Zoek naar je eigen evenwichtElke persoon en elk gezin gaat anders om met de nieuwe communicatietechnologie. Zoek daarom naar een goed evenwicht voor jouw situatie zodat je altijd zelf de controle behoudt en je telefoon, e-mail en sociale media slim inpast in je leven.

Bron: Real Business

Onze partners