3 manieren om een businessangel te verleiden

01/12/11 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:50

Bron: Trends

Heel wat startende bedrijfjes proberen fondsen te krijgen van businessangels. Veel hangt af van het potentieel in het product of de dienst die u voorstelt. Maar financiers zoeken ook naar andere factoren die vertrouwen geven.

Test de markt. Als uw project nog in de startfase zit en u geen omzetcijfer kunt voorleggen, doe dan een klein marktonderzoek en presenteer dat aan de businessangels. Zij zullen gerustgesteld zijn als uw product al is getest.

Ondervraag de businessangels. Aarzel niet om de businessangels te vragen wat ze verwachten van een partnerschap met u. Daarmee toont u dat u de relatie met hen wilt aangaan die ze zoeken: duidelijk, aangenaam en kwaliteitsvol.

Houd rekening met hun verwachtingen. Beantwoord - voordat de vraag gesteld wordt - hoe u er de komende vijf jaar in zult slagen om van uw onderneming een goudklompje te maken dat ze kunnen verkopen. Een businessangel investeert in een bedrijf in de hoop dat hij in minder dan vijf jaar een mooie meerwaarde kan realiseren. Als de ondernemer niet aan die verwachting kan voldoen, gaat de deal niet door.

Bron: L'Entreprise

Lees meer over:

Onze partners