'2015 brengt meer faillissementen in Duitsland en België'

24/12/14 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:41

Het nieuwe jaar brengt een toename van het aantal faillissementen in Duitsland en België. De oorzaak ligt bij de leningen die bepaalde ondernemers niet meer kunnen afbetalen. Dat meldt kredietverzekeraar Euler Hermes.

'2015 brengt meer faillissementen in Duitsland en België'

© istock

Het aantal bedrijven dat in de grootste economie van Europa over de kop gaat, neemt volgens de kredietverzekeraar volgend jaar voor het eerst in vijf jaar toe. Dat zou het gevolg zijn van een groeiend aantal ondernemers dat niet in staat is om zijn schulden af te lossen, aldus Ludovic Subran, topman van Euler Hermes.

Daardoor zou het aantal faillissementen in Duitsland in 2015 met 2 procent toenemen tot bijna 25.000. De voorspelde toename van de Duitse faillissementen gaat in tegen de wereldwijde trend van een verwachte daling van 3 procent.

Niet enkel in Duitsland, maar ook in België, Luxemburg, Oostenrijk, Finland en China verwacht Euler Hermes een toename van het aantal faillissementen volgend jaar.

Een daling wordt verwacht in de landen die het zwaar te verduren kregen tijdens de woekerende schuldencrisis, zoals in Spanje, Italië, Portugal en Griekenland. (DPA/BO)

Lees meer over:

Onze partners