Actuele Thema's »

Topman Duco Sickinghe verlaat na 12 jaar Telenet

dinsdag 05 maart 2013 om 08u44

Telenet-CEO Duco Sickinghe © Belga

Duco Sickinghe stapt eind maart na bijna twaalf jaar op als CEO van Telenet. De Nederlander wordt bij het Mechelse telecombedrijf opgevolgd door John Porter.

Duco Sickinghe stopt ermee als CEO op 31 maart en zal dan bijna twaalf jaar aan het hoofd hebben gestaan van Telenet. Op de algemene aandeelhoudersvergadering van 24 april zal hij ook aftreden als bestuurder.

‘In het licht van de recente gebeurtenissen is de tijd aangebroken om nieuwe stappen te zetten. Ik ben van mening dat dit de beste optie is in het belang van de verdere toekomst van Telenet’, zegt hij in een toelichting. Sickinghe verwijst daarmee allicht naar de poging van hoofdaandeelhouder Liberty Global om Telenet volledig in te lijven. Tegen dat bod bestond heel wat tegenkanting. Sickinghe zelf nam geen standpunt in. Liberty Global kon uiteindelijk slechts een extra belang van 8 procent binnenrijven.

John Porter

Sickinghe wordt in april opgevolgd door de 55-jarige John Porter, die de Australische en Amerikaanse nationaliteit heeft.

Hij was tot mei vorig jaar CEO van Austar United Communication, een leverancier van televisiediensten en aanverwante producten in Australië. ‘De raad van bestuur is van mening dat onder het leiderschap van John Porter, Telenet zijn verdere ambities zal realiseren’, luidt het. Lees meer: Wie is John Porter?

Manager van het Jaar

Duco Sickinghe kwam in 2001 als CEO bij Telenet. Daarvoor was de 54-jarige Nederlander aan de slag bij onder meer HP, NeXT Computer, Software Direct en Kluwer Publishing.

Door Trends werd Duco Sickinghe verkozen tot Manager van het Jaar 2011. De jury loofde de innovatie en groei die Telenet onder zijn leiding heeft doorgemaakt.

Telenet bedankt zijn topman: ‘Duco Sickinghes beslissing om af te treden brengt een einde aan een opmerkelijke carrière van bijna twaalf jaar ten dienste van de vennootschap. Onder zijn leiderschap heeft Telenet een ontzettende groei gekend en evolueerde het bedrijf tot een van de meest succesvolle kabelbedrijven in Europa.’

Aandeel zakt

Het aandeel van Telenet staat rond 10 uur 2,5 procent in het rood op 38,11 euro. Het is het enige aandeel in de Brusselse sterindex Bel20 dat in het rood noteert.

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

Hendrik Van der Elst | 5 maart 2013

@ Benny Van Campenhout : zal wel, ze keren al jaren een hoger dividend uit dan hun free cash flow. Ergens eindigt dat, en het zou NU wel eens kunnen zijn.

Ongepast?

Benny Van Campenhout | 5 maart 2013

Als een Hollander zijn melkkoe achterlaat, dan is er stront aan de knikker...

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Interview met Bart De Wever
  • Buitenlandse jobs verdwijnen uit België
  • Vastgoedgids 2014: alle prijzen van huizen, appartementen, villa's en gronden per gemeente
Abonneer nu