Actuele Thema's »

Minder nieuwe jobs in VS dan verwacht

vrijdag 06 april 2012 om 17u11

Het recente banenrapport uit de VS brengt minder nieuwe banen dan verwacht.

© belga

Na drie bemoedigende maanden begint de jobmotor in de VS alweer te sputteren. In maart kwamen er namelijk slechts 120.000 nieuwe banen bij tegenover een analistenverwachting van 205.000. Het cijfer van februari werd opwaarts bijgesteld tot 240.000 nieuwe banen.

Ondanks de beperkte toename van het aantal nieuwe banen daalt de werkloosheidsgraad van 8,3 naar 8,2 procent, het laagste peil sinds januari 2009. De afname van de werkloosheidsgraad heeft te maken met een grotere uitstroom van beschikbare werklozen uit het arbeidscircuit.

Minder nieuwe banen brengen ook lagere consumentenuitgaven mee. Een afknapper, want consumentenbestedingen vertegenwoordigen 70 procent van het bbp van de grootste economie ter wereld.

Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse Centrale Bank (Fed), gaf eerder al te kennen dat de banengroei mogelijk zou kunnen beginnen stokken door een aangekondigde groeivertraging in de VS.  De Fed-baas zal dus geen reden zien om het soepele monetair beleid af te bouwen. Bernanke heeft overigens al herhaaldelijk benadrukt dat het nulrentebeleid tot diep in 2014 wordt voortgezet.

Een teleurstellende banengroei betekent ook slecht nieuws voor de huidige president Obama, die de laatste maanden op zijn weg naar een mogelijke herverkiezing mooie cijfers kon voorleggen. Werkgelegenheid blijft immers veruit het belangrijkste thema in de strijd om het Witte Huis. In vergelijking met de zomer van 2011 is Obama er niettemin in geslaagd ruim 1 procentpunt van de werkloosheidsgraad weg te werken.(BO/Bloomberg)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

Corse | 7 april 2012

1. Technologische automatisering, modernisering en innovatie hebben er voor gezorgd dat de laatste 50 jaar de productie van levensnoodzakelijke middelen 700 keer verdubbelde en dit nu met slechts 1/8 van de toenmalige arbeidskracht en met een overproductie van 40%, deze grandioze verbetering is voor 80% van de samenleving spijtig genoeg niet of weinig bereikbaar, deze mensen bevinden zich wat betreft levensstandaard en welzijn nog in de Middeleeuwen. 2. De huidige samenleving die steeds meer technologisch geautomatiseerd en gemoderniseerd geraakt is momenteel zoals een machine die steeds meer werklozen, armoede, langere werktijden en vensterkijkers produceert, dit is vals en een totaal verouderde zienswijze, een tegenstelling die zal moeten veranderen hoe dan ook. 3. Werkloosheid is geen kanker maar simpelweg de vrucht van creativiteit en innovatie, wie iets van economie kent weet dat. 4. Wie creatief is schept werkloosheid en meer goed betaalde vrije tijd, dit door automatisering, technologische vooruitgang en innovatie. 5. Er moeten geen jobs gecreëerd worden en er moet geen economische groei zijn, de huidige technologische automatisering en modernisering is ruim voldoende om iedereen te voorzien van alle nodige materialen en middelen met een minimum aan arbeid. 6. De overblijvende arbeid (vooral in de dienstensector) kan eventueel via een beurtrol evenredig verdeeld worden onder alle burgers in onze samenleving, deze overblijvende arbeid moet tevens ook zo snel mogelijk geautomatiseerd worden indien… en waar mogelijk. 7. Het 40 jaar 8 uur per dag werken is mensonwaardig, het is roofbouw plegen op lichaam en geest. 8. Hoge lonen geven de impuls aan bedrijven om te automatiseren en te moderniseren wat hun sterk maakt om te concurreren, verhuizen naar lage-loonlanden is daardoor niet noodzakelijk en is schadelijk voor de samenleving. 9. Hoge lonen hebben immers voor bedrijven altijd de drang naar automatisering en modernisering bevorderd, wat voor onze totale samenleving een zeer goede zaak is! Hoogconjunctuur is altijd een wisselwerking van goedverdienende werknemers die daardoor goede consumerende burgers zijn.

Ongepast?

Corse | 7 april 2012

1. Machines, automatisering en innovatie moet mensen vrij maken, vroeger op rust kunnen gaan en minder uren werken, niet het verhuizen van bedrijven naar de nieuwe markten en lageloonlanden, of enkel handel met lageloonlanden en daardoor sociale kerkhoven achterlaten en volksverhuizingen die racisme uitlokken. 2. Arbeid wordt momenteel geëxporteerd naar de nieuwe markten (BRICS landen) waar het consumentisme aanvangt en consumptieproducten geproduceerd worden tegen lage lonen en daardoor de oude Europese markt wegconcurreren. 3. Handel met lageloonlanden moet zwaar belast of verboden worden, zodat onze prachtige KMO bedrijven hier levend blijven en zich enkel aan onze meer gevorderde levenstandaard moeten aanpassen om te kunnen concurreren, niet met de nieuwe markten van de lageloonlanden, dat is ridicuul en concurrentie vervalsing. 4. De eigenaars van de private geautomatiseerde economie, die 24u op 24u consumptiemiddelen produceren zonder of met zeer weinig werkkrachten, deze zullen de vruchten van deze automatisering moeten delen, hoe dan ook, er is geen andere oplossing, dit om massale armoede, werkloosheid, criminaliteit en detentie in Europa en de VS te vermijden, momentheel worden deze vruchten geïnvesteerd in de nieuwe marken: (lageloonlanden B.R.I.C.S ) of versluisd naar belastingsparadijzen waar ze dienen voor decadente persoonlijke luxe. De vrijheid van bedrijven om te delokaliseren moet mogelijk blijven, maar hiervoor zullen dan enorme bedragen in compensatie verschuldigd zijn aan de samenleving.

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Erven en schenken: de beste technieken
  • Portret van Frank Philipsen, de topman van de BBI
  • De sterkste bedrijven van Vlaams-Brabant
Abonneer nu