Actuele Thema's »

Dominique Strauss-Kahn wordt topman bij Luxemburgse bank Anatevka

woensdag 25 september 2013 om 14u14

Dominique Strauss-Kahn © ImageGlobe

Dominique Strauss-Kahn, de van verkrachting beschuldigde ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), komt aan het hoofd te staan van de Luxemburgse bank Anatevka.

Door de aanstelling van Dominique Strauss-Kahn verandert de naam van de instelling in Leyne, Strauss-Kahn & Partners (LSK). De bank is gespecialiseerd in risicokapitaal, verzekeringen en financiële bemiddeling. Sinds maart is het bedrijf beursgenoteerd met een waarde van 50,24 miljoen euro.

Op 18 oktober wordt de vroegere Franse minister officieel aangesteld tijdens een algemene vergadering. Vanaf dat moment wordt ‘DSK’ voorzitter van de raad van bestuur van LSK.

‘Dankzij zijn visie en zijn unieke expertise, kunnen we onze zakenbank verder ontwikkelen waarbij de focus zal liggen op internationaal ondernemerschap’, zegt oprichter Thierry Leyne in het persbericht.

Deze tak van de bank zal zich bezighouden met raadgeving aan staten, instellingen en ondernemingen die hun internationaal strategie, financiering, schuldherschikking en de overneming van ondernemingen verder willen ontwikkelen. De bank is actief in België, Luxemburg, Monaco, Israël, Zwitserland en Roemenië.

Rechtzaak

DSK stapte in 2011 op als IMF-topman na beschuldiging van verkrachting. Momenteel hangt hem een nieuwe rechtzaak boven het hoofd in Frankrijk op beschuldiging van pooierschap.

Enkele weken geleden aanvaardde hij ook al de taak van financieel adviseur van de regering van Servië. (Belga/KVDA)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

 

Reacties

Willy Buysse | 25 september 2013

Ik dacht dat Anatevka iets heel anders was...

Ongepast?

Franky Geerts | 25 september 2013

Maar ze zijn toch zo tegen het kapitalisme?

Ongepast?

Freddy Schoonjans | 25 september 2013

Goede zeden heeft niets te maken met geld.

Ongepast?

jan vanwelkenhuysen | 25 september 2013

Inderdaad heer Vermeir, dat DSK een libido zou hebben waarop vele van zijn mannelijke leeftijdsgenoten jaloers zouden zijn, dan is dat 'n privézaak, zelfs als hij het soms moeilijk heeft om het te beheersen..

Ongepast?

Dirk De Vrieze | 25 september 2013

Ach wat houden die topsocialisten (zoals ook Luc Vandenbossche) van geld. Op de fora blijven naïeve mensen die partij verdedigen. Nuttige idioten?

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Exclusief interview met Jef Colruyt
  • Dossier onlinebrokers
  • De sterkste bedrijven van West-Vlaanderen
  • De Antwerpse Meir is niet van iedereen
Abonneer nu