Actuele Thema's »

Carlos Slim blijft rijkste man ter wereld

maandag 04 maart 2013 om 18u26

Carlos Slim © EPA

De Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim (Telmex) is nog steeds de rijkste man ter wereld, gevolgd door Microsoft-oprichter Bill Gates. De Spanjaard Amancio Ortega, medeoprichter van modebedrijf Inditex (Zara), staat op drie van de Forbes-lijst.

De 73-jarige Carlos Slim (Telmex) werd het afgelopen jaar overigens nog een beetje rijker. Het vermogen van Slim groeide met 4 miljard dollar tot 73 miljard dollar. De telecomtycoon kende wel een lichte tegenslag met de investering van zijn bedrijf América Móvil in het Nederlandse KPN, waarna het aandeel meer dan de helft van zijn waarde verloor.

De 57-jarige Bill Gates van Microsoft staat op nummer twee met een vermogen van 67 miljard dollar.

Amancio Ortega (76 jaar), oprichter van het bedrijf achter de populaire modeketen Zara, zag zijn vermogen groeien met 19,5 miljard dollar tot 57 miljard dollar. Ortega werd rijker dan de legendarische belegger Warren Buffett (82 jaar), van wie het vermogen op 53,5 miljard dollar geraamd wordt. Buffett staat op vier.

De 68-jarige Larry Ellison van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle staat met een vermogen van 43 miljard dollar op de vijfde plaats van de Forbes-ranglijst.

De Waalse miljardair Albert Frère (GBL) blijft de rijkste Belg. Met  een vermogen van 3,7 miljard dollar staat hij op de 363ste plaats. (Belga/BO)

    De Forbes-lijst:

 1. Carlos Slim Helu (telecom),  73 miljard
 2. Bill Gates (Microsoft), 67 miljard
 3. Amancio Ortega (Zara), 57 miljard
 4. Warren Buffett (Berkshire Hathaway), 53,5
 5. Larry Ellison (Oracle), 43 miljard
 6. Charles Koch (verschillende bronnen), 64 miljard
 7. David Koch (verschillende bronnen) , 34 miljard
 8. Li Ka-shing (verschillende bronnen), 31 miljard
 9. Liliane Bettencourt (L'Oreal), 30 miljard
10. Bernard Arnault (LVMH), 29 miljard

De miljardairslijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes telt intussen 1.426 namen, goed voor een samengeteld vermogen van 5,4 biljoen dollar. De VS leiden opnieuw de lijst met 442 miljardairs, gevolgd door Azië (386), Europa (366), Midden- en Zuid-Amerika (129), het Midden-Oosten en Afrika (103).

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

ronald engels | 9 maart 2013

Joachim, ik ben het met je eens, zeker is dat de Familie Rotchilds Bank, enzv. en de bank Vatikaan vele malen rijker zijn als die arme Carlos Slim. De Rotchilds Bank en de Vatikaan Bank, manipuleren al meer als 200 jaar de wereld economie en kreeren bewust de Zeepbellen, zoals de start van de laatste Crissis in week 3 en 4 van January 2008, ineen klappen beurs, enzv.

Ongepast?

Joachim Van Wing | 7 maart 2013

Carlos Slim de rijkste? En Evlyn de Rothchild dan? De Rockefellers? De Harriman en Warburg nazaten? De Sinclair familie? Het huis van Oranje? De Deense Kroon? De Koch brothers? Van alle mensen van wie we mogen hoe rijk ze zijn, is Carlos Slim wellicht de rijkste. Maar van de echte rijken heeft wellicht nog niemand gehoord... waarom toch? How convenient.

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Erven en schenken: de beste technieken
  • Portret van Frank Philipsen, de topman van de BBI
  • De sterkste bedrijven van Vlaams-Brabant
Abonneer nu