Actuele Thema's »

Amerikaanse arbeidsmarkt komt op dreef

vrijdag 03 februari 2012 om 15u31

In de VS blijkt de arbeidsmarkt fors aan te trekken, terwijl het werkloosheidspercentage daalt tot 8,3 procent.

VS-president Obama en echtgenote © belga

Volgens het banenrapport van het ministerie van Arbeid nam het aantal banen in januari toe met 243.000 tegenover de 150.000 nieuwe banen waar de analisten op hadden gerekend. De banengroei in januari is de sterkste sinds april 2011.

Omgerekend kwamen er in de privésector op een maand tijd 257.000 nieuwe banen bij, terwijl de loonlijst bij de overheid er 14.000 minder telde. Het aantal nieuwe banen in de privésector is wijd verspreid in alle sectoren tot zelfs de transport- en retailsector toe. Aanvullend goed nieuws in het rapport is het opwaarts bijgestelde cijfer voor oktober en november met 60.000 meer nieuwe banen dan verwacht.

Werkloosheid

Intussen is het werkloosheidspercentage in de VS gedaald van 8,5 procent in december tot  8,3 procent in januari. Het Amerikaanse werkloosheidscijfer nam sinds augustus met 0,8 procent af, waardoor het in januari op het laagste peil in bijna drie jaar is beland.

Hoewel de banengroei in de grootste economie ter wereld verder toeneemt, is er nog steeds geen job beschikbaar voor 3 op de 4 werklozen.

Bovendien houdt het officiële werkloosheidspercentage van 8,3 procent geen rekening met de werklozen die de zoektocht naar een baan hebben gestaakt. Ook de deeltijds werkenden die een voltijdse baan zoeken, vallen buiten dat percentage. Die twee laatste categorieën meegerekend, bedraagt het werkloosheidspercentage in januari 15,1 procent tegenover 15,2 procent in december.

Obama en Bernanke

Het positieve banenrapport is in ieder geval goed nieuws voor president Obama, die naar een nieuwe ambtstermijn hengelt en voor Fed-voorzitter Bernanke, die de economie moet zien aan te porren. De Amerikaanse Centrale Bank liet vorige week nog weten dat het nulrentebeleid allicht tot in 2014 wordt aangehouden. Rekening houdend met de stimulerende arbeidsmarkt gaat, de Fed die beslissing mogelijk herzien. (BO/Reuters)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

 

Reacties

goldonomic.com | 6 februari 2012

Wordt TRENDS nu ook al een zeverblaadje!? Waar halen jullie die onwaarheden vandaan? Echter journalistiek is in Belgie precies ook al niet meer te vinden...

Ongepast?

johnpickpus | 5 februari 2012

Corse, overgeschreven uit één of ander rood boekje zeker of ben je het allemaal persoonlijk gaan kontroleren?

Ongepast?

Corse | 5 februari 2012

Het fascisme is weer geboren: Wereldwijde netwerk van 1.000 Amerikaanse (VS) militaire basissen en concentratie kampen en een immense hoeveelheid binnenlandse gevangnissen waarvan 750 concentratiekampen. Het VS leger heeft momenteel 500.000 soldaten en meer dan 1 miljoen National Guards en Reserve Guards. De VS creëert een artificiële crisis, dit om chaos en oorlog te kunnen maken. “Ocupai de world” is de leuze van deze 1.000 VS basissen op onze planeet. De lijst met NAZI praktijken van de VS wordt groter: De VS, het land met het meeste gevangenen op onze planeet, totale vrijheid? In de VS zitten momenteel zo'n 2,4 miljoen mensen gevangen. In Amerika zijn er 756 gedetineerden per 100.000 inwoners. Een op elke 31 inwoners zit in de gevangenis. 25 procent van de gevangenen wereldwijd zitten in een Amerikaanse cel, terwijl in de VS slechts 5 procent van de wereldbevolking leeft. De gevangenissen zijn in privé-bezit. Machtige lobby's dringen aan op wetten die lange straffen garanderen omdat de gevangenissen per gedetineerde en per dag factureren. De privé-gevangenissen zijn de exponent van de kapitalistische droom. Er zijn 14 VS. CIA foltergevangenissen in Europa. Guantánamo-Bay: Het enige wat de VS op Cuba bezit zijn hun folterkamers van Guantánamo-Bay, deze zijn buiten de VS gelegen omdat geen enkele democratische nationale of internationale wetgeving er vat zou kunnen op hebben, VS militaire interventies kunnen alle mensenrechten op deze manier ongestraft vertrappelen. De Verenigde Staten hebben plannen ontwikkeld om van Guantanamo Bay een vernietigingskamp te maken, met zijn eigen dodencellen en executieruimte, het nieuwe Buchenwald.

Ongepast?

PJvandaele | 5 februari 2012

Grappig, de Europese opiniemakers in al hun verschrikkelijke arrogantie nog toeteren dat Europa er beter aan toe is dan de VS. Zelfs als je jan en miep met de pet ondervraagt op de straat, zijn ze nog altijd overtuigd dat de VS een of andere lagere levensvorm is. Het racisme van Europeanen ten aanzien van de Amerikanen is enorm. Ze vergeten er wel bij dat zonder de Amerikanen, we hier nog altijd onder de dictatuur van een besnord ventje zaten met een gestrekte arm en zijn dochter een zekere A. Merkel. Eeuwige dankbaarheid zijn we verschuldigd aan de Amerikanen en de Engelsen. De Amerikanen doen het altijd beter, het land heeft een enorm reservoir aan goed opgeleide mensen, ze hoeven geen mega bureaucratie te torsen en ze hebben ballen aan hun lijf. De Europeanen zijn in slaap gevallen nitwits die enkel wat blazen maar als puntje bij paatlje komt, weigeren te werken.

Ongepast?

johnpickpus | 4 februari 2012

Het verbaast me steeds hoe en tot in detail velen op dit forum haarfijn weten uit te leggen hoe het er in de US aan toe gaat. Wanneer ik er naartoe ga (in juni ek. voor de veertiende keer,mijn dochter woont daar) zie ik toch andere dingen dan wat die zogenaamde US kenners hier vertellen, ik vraag me af hoevelen van hen er al geweest zijn. En daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat alles daar koek en ei is. Er zijn daar ook wantoestanden, zoals hier ook hé. Wat ik wel weet en vrees is dat diegenen die er naar toe gaan om ginder te werken er heel graag blijven. Hoe zou dat dan komen?

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Exclusief interview met Jef Colruyt
  • Dossier onlinebrokers
  • De sterkste bedrijven van West-Vlaanderen
  • De Antwerpse Meir is niet van iedereen
Abonneer nu