Actuele Thema's »

Albert Frère ontkent samenwerking met Bernard Arnault

dinsdag 11 september 2012 om 09u00

De Belgische miljardair Albert Frère, een goede vriend van de Franse zakenman Bernard Arnault, ontkent dat de mogelijke naturalisatie van Arnault de aanzet is tot een nieuw gezamenlijk project.

Albert Frére en Bernard Arnault © AFP

Arnault (63) is de voorzitter van de luxegroep LVMH en volgens Forbes met een vermogen van 41 miljard dollar de vierde rijkste man ter wereld. Het voorbije weekend raakte bekend dat hij Belg wil worden. De Franse multimiljardair heeft daarvoor een naturalisatieaanvraag ingediend bij de bevoegde Kamercommissie.

Volgens burgemeester Armand De Decker van Ukkel, die van Arnault eind vorig jaar te horen kreeg dat die zijn domicilie in Ukkel wilde zoeken, is dat niet om fiscale redenen, maar wel om “grote industriële ambitie in België, zonder twijfel samen met Albert Frère.”

‘Geen concreet project’

Frère reageert tegenover Le Figaro: "We hebben in het verleden samen investeringen gedaan. En dat doen we opnieuw met plezier. De stap die Arnault nu zet, doet die dromen misschien heropleven, maar vandaag hebben we geen enkel concreet project."

Ook circuleert het gerucht dat de mogelijke naturalisatie van Arnault iets te maken heeft met de opvolging van Frère. De Belgische miljardair ontkent dat en verklaart dat zijn opvolging al sinds 1982 geregeld is.

Omstreden

Arnault zelf ontkent dat hij om fiscale beweegredenen Belg wil worden. De aanvraag is omstreden, omdat de Franse president François Hollande een heffing van 75 procent wil invoeren op inkomens van minstens één miljoen euro.

Volgens de PvdA profiteert Arnault via de maatschappij LVHM Finance echter al vier jaar van de gulheid van het Belgische belastingsysteem. De totale vermindering via de notionele-intrestaftrek en de belastingvermindering op de meerwaarde op aandelen zou 188 miljoen euro bedragen", zegt de extreemlinkse partij.

Veel werkgelegenheid stond daar volgens PvdA overigens niet tegenover. Voor LVMH werken naar verluidt vijf voltijdse equivalenten. (Belga/KVDA)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

aaajen | 11 september 2012

de nieuwe truc van de vrt villa politica in europa, daar zullen de cd&v en de spa en de andere eventueel traditionelen aan het woord kunnen komen zonder sperperiode....of hoe zij nog altijd geloven in hun overmacht om de vlaamse opinie te beduvelen !!! de europese verkiezingen liggen in 2014 of hoe men op tijd moet beginnen om de verliezende boys and girls terug aan bod te laten komen !!!

Ongepast?

raoul.dirckx@skynet.be | 11 september 2012

goe bezig.... de socialisten zullen het wel goed om zeep helpen zoals altijd, stelen uit de zakken van een ander.... dat de ander weg loopt is hun een zorg.... In Nederland is de PVDA ook in opkomst.... dit zal een nieuwe golf van noorderburen naar Belgie brengen.... die hier de prijzen weer eens een duwtje geven ... DE Franse rijkelui naar Brussel en walonie en de rijke holanders naar Antwerpen en omgeving... het komt nog goed in Belgie , als ze hier zich kunnen intomen. Moeilijk en verleidelijk voor de socialisten hier dus best weg ermee en maak van Vlaanderen een Monaco van het noorden... daar worden we allemaal beter van.

Ongepast?

beern | 11 september 2012

Frankrijk wil nieuwe onderhandelingen betreffende fiscale regelingen tussen België en Frankrijk, alsook met Luxemburg en Zwitserland. Zou het het zij niet beter de akkoorden met Monaco herzien. Wiet niet langer de 10 jaar verlost is van zijn Franse nationaliteit blijft Frans. Fiscaal gaat het hier ook zo aan toe. Zo wordt België geen rotzak in de Franse problematiek.

Ongepast?

frankie pankie | 11 september 2012

Wie werkt betaalt bedrijfsvoorheffing, wie dan nog eens zijn verdiende geld spaart betaalt daar binnenkort nog eens 25% taksen op de intrest, wie zijn geld in een huis steekt, betaalt uiteraard ook weer de nodige registratiekosten/btw/taksen en wordt dan ieder jaar nog eens gestraft met een overdreven roerende voorheffing, in mijn geval komt dit neer op 105€/maand voor een bescheiden rijwoninkje. Wanneer je dus een vermogen hebt van miljoenen/miljarden euro's dan betaal je daar blijkbaar zo goed als niks op? Welke partijen hebben dat mogelijk gemaakt? Gezien dit duidelijk lokale en federale materie is, kunnen we op 14/10 al de rekening presenteren.

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Erven en schenken: de beste technieken
  • Portret van Frank Philipsen, de topman van de BBI
  • De sterkste bedrijven van Vlaams-Brabant
Abonneer nu