Actuele Thema's »

Ajit Shetty bestuurder bij Soudal

woensdag 11 april 2012 om 08u31

Ajit Shetty, de voormalige topman van Janssen Pharmaceutica, werd opgenomen in de raad van bestuur van Soudal.

Ajit Shetty

Dat bevestigt Vic Swerts, de stichter en sterke man van de Turnhoutse producent van voegkitten, PU-schuim en lijmen. “Ajit Shetty is een man naar mijn hart”, aldus Swerts. “Hij heeft niet alleen veel ervaring maar is ook een gevoelsmens, een volbloed eerlijk man die zijn dienstjaren bij Johnson & Johnson (of J&J, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, nvdr) op formidabele wijze heeft vervuld”, aldus Swerts, die snel op de bal wou spelen. “Ik weet dat mensen van dat kaliber langs alle kanten de vraag krijgen om bestuurder te worden.”

Het bestuurszitje bij Soudal is het eerste van Shetty na zijn carrière bij J&J. Hij is daarnaast ook bestuursvoorzitter van het zogenaamde Multinational Companies Belgium Forum, lid van het adviescomité van de Carey School of Business van de Johns Hopkins universiteit in Baltimore en lid van de raad van beheer van de Carnegie Mellon universiteit in Pittsburgh.

Baron Shetty ging begin maart na een carrière van 35 jaar bij Janssen en J&J met pensioen. Tot dan was de Manager van het Jaar 2004 voorzitter van de farmagroep uit Beerse. Van 1999 tot 2008 was hij er CEO. Shetty werkte bijna 20 jaar samen met Janssen Pharma-stichter Dr. Paul Janssen. (Be.L.)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

mliedts | 12 april 2012

Wat een gelul. De marxistische dialektiek van corse komt uit een ander tijdperk. Ik denk van 1945 tot 1960. Daarna had iedereen dat door en lachte ermee. Een beetje triestig dat iemand nog steeds dat geleuter aanhangt. Het heeft zijn kans gehad en is deerlijk mislukt. Dat er nog steeds mensen zijn die zoiets neerpennen kan alleen maar veroorzaakt zijn door een lobotomie. Verdere psychiatrische hulp is aangewezen voor deze patient.

Ongepast?

Excalibre | 11 april 2012

Zelden heb ik zo'n ellenlang compleet off-topic geleuter (met een kwart oog) gelezen als dat van Corse. Chapeau. Not!

Ongepast?

Elixir | 11 april 2012

@Corse - U (mis)gebruikt elke gelegenheid om uw hersenspinsels uit te braken, ongeacht het onderwerp van het forum, laat staan de relevantie van uw tussenkomsten. Om uw drang naar zelfbevestiging te bevredigen zou u beter zelf een blog opzetten zodat u ook meteen in debat kunt gaan met geïnteresseerde volgers.

Ongepast?

peter steylaerts | 11 april 2012

Wat is dat nu weer voor onzin. Het is door uw soort reacties dat ondernemers constant geviseerd worden. Is het nu al verboden om rijk te worden ?! Hoe wil je jonge mensen nu nog motiveren als ze al hun rijkdom moeten afgeven als ze iets verdienen ? Trouwens, droom maar rustig verder, want de ECHTE rijke mensen zullen toch altijd een stapje voor zijn op kortzichtige communisten zoals uzelf. Aan hun geld zal je nooit geraken...

Ongepast?

Corse | 11 april 2012

Persoonsverheerlijking of personencultus: (Deze gedachte maakt deel uit van de open debat cultuur, het zogenaamde vrije denken.) Homosapiens wat niet meer betekent als: de denkende mens of de verstandige mens, het verschil tussen mens en dier is zijn denken en het overwinnen van zijn extreme instincten en driften, ongemanipuleerde informatie verhoogt het bewustzijn. Het verheerlijken, verafgoden en de personencultus van de zogenaamde über menschen zijnde de nieuwe neoliberale privé excessen en staats excessen, deze zijn: Koningen, koninginnen, prinsen, supersterren, filmsterren, politiekers, firts ladies, zangers, idolen, topsporters, top chirurgen, top managers, super rijken, eigenaars van bedrijven, handelaars, sjeiks, imams, kardinalen, pausen en alle andere bekende personen, vlagaanbidding of verafgoding. Door het promoten van deze persoonsverheerlijking en personencultus, dit door media en alle andere kanalen is het deze personen gelukt om op zeer korte tijd extreem veel privaat geld en eigendom te vergaren. Deze superrijken vinden zichzelf de geprivilegieerde elite, het summum, maar zijn in werkelijkheid de parasieten, het profitariaat van onze planeet. Deze elite zijn niets speciaals, supermensen bestaan niet. Ongecontroleerde elite zijn economische dictators en despoten. Persoonsverheerlijking is gif voor onze moraal en voor de totale samenleving, het is de zogenaamde dubbelmoraal. Wie zijn de echte creatieve van onze planeet: Het team van wetenschappers, machinebouwers, ingenieurs en arbeiders, deze zijn “de” denkers en werkers! De huidige extreme inkomens verschillen bedragen ongeveer gemiddeld 1 op 3.000. Met andere woorden, diegenen met het laagste inkomen in Europa moeten 3.000 jaar werken voor wat diegenen die zich door persoonsverheerlijking verrijken op één jaar verdienen. Deze vorm van extremisme is een gevaar voor onze samenleving en demotiveert alle mensen die werken, ondernemen en al diegenen die een belangrijke bijdrage tot onze samenleving leveren voor een normale verdienste. Van de geschiedenis leerden we dat alle vormen van persoonsverheerlijking en personencultus naar de ondergang van een samenleving lijden. De inzet: De inzet van deze personen die door persoonsverheerlijking en personencultus aan de kost komen is extreem klein, en de beloning daarvoor al verschillende generaties te extreem groot. Het maken van misbruik van onze democratische open samenleving kan niet, elke samenleving op onze planeet heeft spelregels, om een open samenleving te garanderen moet men het brengen van democratie in de private verdiensten respecteren. In onze moderne tijden is extreme privaat rijkdom en armoede taboe, dit extremisme moet vermeden worden, het remt elke vorm van modelsamenleving af en heeft enkel eigenbelang tot doel.

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Erven en schenken: de beste technieken
  • Portret van Frank Philipsen, de topman van de BBI
  • De sterkste bedrijven van Vlaams-Brabant
Abonneer nu