Actuele Thema's »

Ghelamco werkt aan uitgifte obligaties

woensdag 21 november 2012 om 10u09

De vastgoedgroep Ghelamco van Paul Gheysens plant een private plaatsing van obligaties. Dat vernam het weekblad Trends in financiële kringen.

De verkoopperiode loopt vanaf begin december. Het juiste bedrag is niet bekend, maar het zou relatief bescheiden zijn. Ghelamco wil het bericht ontkennen, noch bevestigen.

Ghelamco Group met zetel inIeper heeft een balanstotaal van 1 miljard euro met een geconsolideerd eigen vermogen van 517 miljoen(2011), waarvan 410 miljoen reserves en overgedragen resultaat. De vastgoedportfolio bedraagt 640 miljoen euro. De Belgische activa zijn goed voor 35 procent van het totaal. Ghelamco Group is vooral bekend van de ontwikkeling van het Gentse Arteveldestadion. Het bedrijf is sterk actief Knokke, waar het ook twee hotels en een golf uitbouwt. Aan de Leuvense Vaartkom investeert de groep in studentenwoningen, en het Retail & Office Park Vander Elst. In Brussel ontwikkelde Ghelamco al enkele projecten. Het zou er naar verluidt sterker op willen focussen.

De portfolio in Polen is goed voor 45 procent van het totaal. Het heeft er 1 miljoen vierkante meter gebouwen gerealiseerd of vergund. Ghelamco is in Polen de belangrijkste ontwikkelaar, onder meer met het hoogste kantoor in wording. De 220 meter hoge Warsaw Spire (100,000 vierkante meter ruimte), ontworpen door het Brusselse architectenbureau M .& J-M. Jaspers - J. Eyers & Partners haalde al enkele prijzen. In dezelfde stad opende Ghelamco in september nog het Senator-project in de voormalige gebouwen van de Nationale Bank. Dat kreeg de prijs van het beste kantoorgebouw in Europa op de prestigieuze European Property Awards in Londen, einde September. Naast kantoren is Ghelamco in Polen ook actief in residentiële projecten en logistiek.

Rusland is goed voor 12 procent van het actief van de groep. Het leverde in september ten noorden van Moskou het Dmitrov Logistics Park op. Logistiek, retail en residentiële projecten in Oekraïne maken 8 procent van de portefeuille uit. (H.B.)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

   

Reageer

 

Whitepapers

Reportages

 VERSCHOVEN VOLUMES
De bouwheer was niet aan zijn proefstuk toe, want hij had zijn vorige woning ook gebouwd. Maar deze keer wilden hij en zijn vrouw hun droomhuis bouwen. Ze lieten het ontwerpen door LV-architecten en bouwden het vervolgens eigenhandig, weliswaar met de onmisbare hulp van zijn vader en enkele familieleden.
 UITBREIDING MET EEN TUINKAMER
De tuinkamer, als uitbreiding van een gerenoveerde woning in het centrum van een Limburgs dorpje, creëert een voorheen niet-bestaande relatie van de woning met de achtertuin. Een patio en een tuinkast in het verlengde kleden de tuin verder aan.
 IN DE WOLKEN
Het gebrek aan daglicht en ruimte zette de bewoners van deze kleine rijwoning ertoe aan een beroep te doen op architect Joël Coupez. Hij wist hun noden te ondervangen zonder extra ruimte in beslag te nemen.
 UIT HET KEURSLIJF
Een doorsnee woning in Brussel maakt komaf met de minpunten van dit type huis dankzij een ingrijpende maar perfect gedoseerde interventie.
 ZEEZICHT
Interieurarchitect Frank Sinnaeve gaf het afgeleefde appartement op de zeedijk van Oostduinkerke opnieuw een hedendaagse look and feel. Hoofdrolspeler in het interieur is het grote raam, het orgelpunt binnen het architectonisch concept. Ik ga Bouwen & Renoveren nam er een kijkje.