Actuele Thema's »

AG Real Estate participeert in Franse retailpark-ontwikkelaar

woensdag 01 mei 2013 om 16u59

AG Real Estate neemt een belang van 20 procent in Frey SA, een Franse projectontwikkelaar en investeerder in retailparken. De totale waarde van de investering bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Frey is een beursgenoteerd vastgoedbedrijf (NYSE Euronext Paris) dat zich aanvankelijk toelegde op de bouw van baanwinkels, onder meer voor merken van de Groupe Mulliez (Décathlon, Auchan, Norauto, Saint Maclou…). Midden de jaren negentig ontpopte het familiebedrijf zich tot een ontwikkelaar van retailparken in Frankrijk en Spanje. Een aantal realisaties houdt de groep in portefeuille als investering. In Soissons, in het noorden van Frankrijk, realiseerde het ook een eerste Greencenter®, een nieuw winkelparkconcept met hoge duurzaamheidsstandaarden.

Volgens Xavier Pierlet, Chief Investment Officer van AG Real Estate, “past de deelneming in het kapitaal van Frey SA perfect in de diversificatiestrategie zowel op geografisch vlak (Frankrijk, buiten Parijs), als op het vlak van activa (retailparken). ”Frey is geen onbekende voor AG Real Estate. In november 2011 vormde AG Real Estate al een partnerschap met het Franse bedrijf voor de lancering van het investeringsvehikel Frey Retail Fund.

Laurenz Verledens

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

 

Whitepapers

Reportages

 VERSCHOVEN VOLUMES
De bouwheer was niet aan zijn proefstuk toe, want hij had zijn vorige woning ook gebouwd. Maar deze keer wilden hij en zijn vrouw hun droomhuis bouwen. Ze lieten het ontwerpen door LV-architecten en bouwden het vervolgens eigenhandig, weliswaar met de onmisbare hulp van zijn vader en enkele familieleden.
 UITBREIDING MET EEN TUINKAMER
De tuinkamer, als uitbreiding van een gerenoveerde woning in het centrum van een Limburgs dorpje, creëert een voorheen niet-bestaande relatie van de woning met de achtertuin. Een patio en een tuinkast in het verlengde kleden de tuin verder aan.
 IN DE WOLKEN
Het gebrek aan daglicht en ruimte zette de bewoners van deze kleine rijwoning ertoe aan een beroep te doen op architect Joël Coupez. Hij wist hun noden te ondervangen zonder extra ruimte in beslag te nemen.
 UIT HET KEURSLIJF
Een doorsnee woning in Brussel maakt komaf met de minpunten van dit type huis dankzij een ingrijpende maar perfect gedoseerde interventie.
 ZEEZICHT
Interieurarchitect Frank Sinnaeve gaf het afgeleefde appartement op de zeedijk van Oostduinkerke opnieuw een hedendaagse look and feel. Hoofdrolspeler in het interieur is het grote raam, het orgelpunt binnen het architectonisch concept. Ik ga Bouwen & Renoveren nam er een kijkje.