Actuele Thema's »

Stimulusplan Fed stuwt Wall Street de hoogte in

donderdag 13 september 2012 om 20u05

De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, heeft maatregelen aangekondigd om de economie te stimuleren en de jobmarkt nieuw leven inblazen. Wall Sreet reageerde positief. 

Ben Bernanke © Reuters

Zo is de Fed van plan om de rente "minstens tot midden 2015" op bijna 0 procent te houden. Eerder was sprake van zo'n beleid tot eind 2014. Sinds 3,5 jaar staat de Amerikaanse rente op een recordlaagte van 0,25 procent.

De Fed kondigde ook aan elke maand voor 40 miljard dollar (circa 31 miljard euro) aan herverpakte hypotheken op te kopen, en dat voor onbepaalde duur. De maatregel gaat al vanaf vrijdag in. "Als de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt niet substantieel verbeteren, gaan de aankopen van herverpakte hypotheken voort, net als andere middelen indien nodig", luidde het na afloop van een tweedaagse meeting in Washington.

De lopende 'Operation Twist', waarbij langlopende obligaties worden opgekocht en kortlopende obligaties worden uitgegeven, wordt voortgezet tot het einde van dit jaar.

Verwacht dat de maatregelen een neerwaartse druk zullen zetten op de intrestvoeten en zo de Amerikaanse huizenmarkt zullen ondersteunen.

Groeiverwachting verlaagd voor 2012, verhoogd voor 2013

Verder heeft de Fed zijn groeiverwachting voor de economie in de VS naar beneden bijgesteld. Voor dit jaar gaat de Fed uit van een groei tussen 1,7 en 2 procent, in plaats van 1,9 à 2,4 procent.

Voor 2013 trekt de Fed de verwachting op. Men rekent voor volgend jaar op een economische groei in de VS tussen 2,5 en 3 procent, tegen 2,2 à 2,8 procent die in juni werd voorspeld.

Wall Street flink hoger

De beurs van New York ging meteen flink hoger na de aankondigingen van de Federal Reserve . De Dow Jones won 1,53 procent tot 13.536,90 punten. De index staat daarmee op het hoogste peil sinds 26 december 2007.

Ook de technologiebeurs Nasdaq steeg, met 1,28 pct tot 3.154,08 punten. Dat is zelfs het hoogste peil sinds 15 november 2000. (AFP/Bloomberg/KVDA/TV)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

aaajen | 19 september 2012

inflatie gegarandeerd ! ook bij ons : een brood weldra 3€, nu al zijn mijn gewone huishoudelijke aankopen van15€ in 2010 naar 34-40€ geevolueerd en dan maar over de index kankeren, die helpt alleen sommige bvb huishuren en andere zo'n kosten als verzekeringen redelijk te laten stijgen....en voor het overige is het een pleister op het houten been van de abvv en een beetje de acw om de indruk te geven dat zij de koopkracht verdedigen : ambras en apekool !!!

Ongepast?

Flipke63 | 14 september 2012

De beurs is verworden tot een bende 'steun junks ' . De kater zal verschrikkelijk zijn .

Ongepast?

Corse | 14 september 2012

Een democratische staat: (het liberale valse blauwe boekje is uit) · Een staat moet transparante democratie, mensenrechten en vrije meningsuiting gebruiken als een symbool van recht en plicht. · Voor een democratische staat heeft iedere burger evenveel waarde. · Een staat mag niet enkel de 1% van haar burgers (elite) laten verrijken en de overige 99% laten verarmen, burgers die verarmen, criminaliteit organiseren, buiten moeten slapen, verhongeren of doodvriezen is onbekwaam, het is misdaad tegen de samenleving en moord met voorbedachten rade, deze misdaad moet zwaar bestraft worden! · Een democratische staat moet industrie of productiedelokalisatie en kapitaalsvlucht verhinderen om te voorkomen dat een land leeggeplunderd wordt door private financiële instellingen (banken) en privaatcorporaties. In de eerste plaats heeft een transparante democratische staat als functie haar burgers te beschermen tegen armoede, criminaliteit en detentie.

Ongepast?

kenner | 14 september 2012

Operation Twist 2. . Hoera.

Ongepast?

Artikel 35 nu! | 13 september 2012

Korte termijn visie, want met het bijdrukken van geld (het moet ergens vandaan komen) gaat men het vertrouwen in de Dollar als munt verliezen. Voor zover dat al niet zo is. De werkelijke waarde van de Dollar is op dit moment amper 1/10de waard van waar hij op staat.

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Interview met Bart De Wever
  • Buitenlandse jobs verdwijnen uit België
  • Vastgoedgids 2014: alle prijzen van huizen, appartementen, villa's en gronden per gemeente
Abonneer nu