Actuele Thema's »

238,6 miljard op Belgisch spaarboekje

dinsdag 05 maart 2013 om 18u48

© Thinkstock

De Belg blijft hardnekkig in zijn spaarwoede, ondanks de lage rente op het spaarboekje. Dat blijkt uit nieuwe statistieken van de Nationale Bank van België (NBB).

De NBB noteerde eind januari 238,6 miljard euro op de gereglementeerde spaardeposito's, een nieuw record.

Eind december van vorig jaar stond er 235,79 miljard euro op de spaarboekjes geparkeerd. Dat betekent dat er begin dit jaar ongeveer 3 miljard euro extra spaargeld bijkwam.

In een jaar tijd kwam er 16,9 miljard euro bij op de spaarboekjes in ons land. (Belga/BO)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

 

Reacties

roeland feys | 7 maart 2013

Als ik hoor hoe de meeste mensen en contacten rondom mij moeten schraapen om rond te komen elke maand, zie hoe flow de bedrijven draaien, hoor hoe moeilijk het is om aan kredieten te geraken, vraag ik mij af waar al deze spaargelden naartoe zijn. Het ganse dexia/acw vehicle draait om vertrouwen geven aan de spaarders. als al de banken moeten gered worden waar blijven deze spaarcenten dan???

Ongepast?

roger roovers | 5 maart 2013

Als ouderen moeten wij zorgen dat wij niet tenlaste zijn van onze kinderen.Niet tenlaste van de OCMW's tenmintste als je autochtoon bent.Wij zij niet meer zo bekwaam om de meest voordeligen(niet op lange termijn)belegingen af tesluiten en laten ons begeleiden door advissieurs van de bank.In plaats dat zij de beste en meest voordelige spaar formules voorleggen zijn het steeds de laagste intrestvoeten die ons worden aangeboden.Welke instantie kan de banken er toe aanzetten dit spelletje niet spelen en de mensen de hoogste intresten te geven op de hun geponneerde gelden..Sommige groot banken waaronder de mijne BNP Paris bas geven een totaal van 0.90% terwijl zij ook aan spaarders die meer met gevens vande bankenbegaan zijn opjaarbasis innen.Geen enkele instantie grijpt er in Er zal ons op het latst nog maar een enkele maatregel ten goede komen.De miljarden euros die wij nu sparen en die onze economie doen draaien.Sysstematisch uit roulatie te nemen terug waar fiscus nog eender welk ander staatsapparaat toezicht kan ophouden.Het nemen van dit grote rissico zou misscien inhouden dat de beurscrash woldven n zich zouden bedenken.Miljoenen dividenten uitkeren is een prima zaak.Miljarden winsten maken op depositos en spaarrekeningen en deze met een kluitje in het riet sturen ;is de slechts deal die er kan zijn voor de economie.Geld doet de spaarder geld uitgeven.De Crckelzal zich steeds herhalen.Wie de cirkel onderbreekt zal er op lange termijn de lasten van dragen

Ongepast?

johan de vulder | 5 maart 2013

Hopelijk wordt al dat geld niet waardeloos binnen afzienbare tijd. Men zou het beter beleggen in staatsfondsen die de KMO's ondersteuenen nu de banken in gebreke blijven.

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Erven en schenken: de beste technieken
  • Portret van Frank Philipsen, de topman van de BBI
  • De sterkste bedrijven van Vlaams-Brabant
Abonneer nu