Actuele Thema's »

Wie is John Porter, de nieuwe CEO van Telenet?

dinsdag 05 maart 2013 om 09u18

Duco Sickinghe © Image Globe

John Porter volgt in april Duco Sickinghe op als CEO van telecombedrijf Telenet.

John Porter is 55 en heeft zowel de Australische als de Amerikaanse nationaliteit. Zijn vrouw en hun vier kinderen verhuizen begin april vanuit Australië naar België.

Liberty Global

Porter heeft een voorgeschiedenis bij Liberty Global, de hoofdaandeelhouder van Telenet die er onlangs niet in slaagde het Mechelse bedrijf volledig in te lijven. Hij was namelijk een tijdje operationeel directeur (COO) Asia-Pacific bij United International Holdings, de voorganger van Liberty Global.

Van mei 1995 tot mei vorig jaar was John Porter aan de slag bij Austar United Communication, een leverancier van televisiediensten en aanverwante producten in Australië. Hij liet het bedrijf groeien vanaf de oprichting en werd CEO bij de beursgang in 1999. Austar werd in mei verkocht aan Foxtel.

Momenteel is Porter voorzitter en niet-uitvoerend bestuurder van de raad van bestuur van de beursgenoteerde marketingdienstengroep Enero, en oOh! media, een Australisch ‘outdoor advertising’-bedrijf.

‘Ideale kandidaat’

‘John Porters dertig jaar ervaring in de sector, gecombineerd met zijn recentere prestaties om een snelgroeiend ASX 100-genoteerd bedrijf in Australië en Azië te leiden, maken van hem de ideale kandidaat om Telenet in de volgende groeifase te leiden’, zegt Telenet.

‘Johns eerdere 'track record' en voorgeschiedenis bij Liberty Global zullen bijdragen tot een voortzetting van het momentum en succes van Telenet." De nieuwe CEO zal onder meer moeten kijken naar "waardecreërende synergieën met de Liberty-organisatie’. (Belga/KVDA)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

 

Reacties

Tom Cogghe | 6 maart 2013

@ jeff: met dank aan onze steden en gemeenten die uitverkoop hebben gedaan.

Ongepast?

Geert Lamberts | 6 maart 2013

Jean, de Porter wordt een ex-pat, die verdienen geld in belgie en betalen hier ook belastingen. Een expat is een ander statuut.. Hij zal ook nooit Belg worden. Ge moet niet bang zijn.

Ongepast?

Jean-Paul Coppin | 5 maart 2013

Een inburgeringscursus voor de heer Porter vereist ???

Ongepast?

jeff verschaeken | 5 maart 2013

Wat blijft er in de toekomst nog in Belgische handen? Worden wij totaal afhankelijk van buitenlandse werkgevers?

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Erven en schenken: de beste technieken
  • Portret van Frank Philipsen, de topman van de BBI
  • De sterkste bedrijven van Vlaams-Brabant
Abonneer nu