Actuele Thema's »

Volvo Cars Gent krijgt 200 vacatures niet ingevuld

dinsdag 15 juni 2010 om 13u27

De autofabriek van Volvo in Gent is op zoek naar 200 tijdelijke arbeidskrachten. Twee interimkantoren zorgen voor de selectie van kandidaten, maar de zoektocht blijkt bijzonder moeilijk. Bij Volvo reiken ze de hand aan ontslagen Opel-werknemers uit Antwerpen.

© Belga

"We zoeken niet alleen mensen voor de productie van de nieuwe S60, waarvan de komende weken steeds meer wagens van de band rollen, maar ook voor onze productiestijging in het algemeen", aldus woordvoerder Mark De Mey van Volvo Cars Gent. "Binnenkort wordt de band versneld en moeten de vaste arbeidskrachten die een opleiding krijgen voor nieuwe taken vervangen worden."

Op de fabriek zorgen twee uitzendkantoren voor de selectie en werving van nieuwe tijdelijke arbeidskrachten. Maar die zoektocht blijkt, enkele weken voor het einde van het schooljaar, bijzonder moeilijk. "We hebben geen diplomavereisten. Toch moeten de kandidaten slagen in een proef. Daarna krijgen ze een training in de fabriek. Maar we krijgen heel weinig kandidaten binnen."

Volvo Cars Gent reikt ook de hand aan ontslagen Opel-werknemers. "Het competentieniveau ligt er heel hoog en de werknemers hebben dus heel wat knowhow in het bouwen van wagens. We hopen dat ontslagen werknemers die op linkeroever of zelfs dichter bij ons wonen, de stap willen zetten. Het gaat om tijdelijke contracten voor enkele maanden, maar de ervaring leert dat goede krachten dikwijls aanspraak maken op een vast contract."

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

 

Reacties

Hendrik1729 | 17 juni 2010

@ sherpa | 16 juni 2010 : misschien kwamen de diplomavereisten bij Volvo niet overeen met de studies die Uw kind gelopen had. Wat ik wel merk : indien een werkgever een kandidaat zoekt mag hij max 25 jaar zijn, veel ervaring hebben, 4 talen spreken, zwaar gediplomeerd zijn, flexibel willen werken en niet meer dan 1100? per maand netto willen verdienen. Dat gaat natuurlijk OOK niet. Omgekeerd hoor ik looneisen van starters met een gemiddelde opleiding van 2500? netto, plus GSM, laptop en bedrijfswagen en liefst geen kleintje. De waarheid is dikwijls moeilijk te achterhalen - welke reden gaf dat interimkantoor op voor haar weigering? Daar kan de overheid iets aan doen : bij weigering een motivatie eisen en als die aantoonbaar op niets slaat het interimkantoor of de betrokken personeelsdienst een boete aan de kandidaat laten betalen.

Ongepast?

V_D_B | 16 juni 2010

Je kan natuurlijk de lat zo hoog leggen dat iedereen er onder doorgaat. Als ik de reactie van Sherpa lees, is dit ook 1 van de mogelijkheden. Dit heeft niets met politiek of vakbonden te maken maar met het bedrijf(ven) zelf.

Ongepast?

pyliser eddy | 16 juni 2010

Met te werken in den Belgique is niets meer te verdienen. Ziekenbond en 'chomage' zijn de toppers, met daarbij wat 'zwart' en de zaak is opgelost.

Ongepast?

Januske | 16 juni 2010

Brugpensioen is veel aangenamer. Waarom nog werken?

Ongepast?

sherpa | 16 juni 2010

Leugens & Schande voor het uitzendbureau. Mijn zoon, afgestudeerd met een middelbaar onderwijs diploma , wilde maar al te graag werken bij VOLVO. Het Interimbureau wilde zelfs GEEN afspraak maken met deze 20-jarige jongen.

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Erven en schenken: de beste technieken
  • Portret van Frank Philipsen, de topman van de BBI
  • De sterkste bedrijven van Vlaams-Brabant
Abonneer nu