Actuele Thema's »

Vakbonden staken voort bij Katoen Natie

zondag 30 juni 2013 om 08u41

In Antwerpen is de verzoeningsvergadering tussen vakbonden en een werkgeversdelegatie van KTN Terminals (onderdeel van Katoen Natie) op niets uitgedraaid.

Fernand Huts, de CEO van Katoen Natie © Belga

De vakbonden zaten zaterdagavond samen over de lopende staking bij KTN Terminals, die er kwam nadat de bonden geen controle mochten uitoefenen op het mogelijke inzetten van niet-havenarbeiders voor havenarbeid bij een andere Katoen Natiedochter Logisport op het Vrasenedok.

CEO Fernand Huts stuurde een deurwaarder en legde de stakers een schadeclaim van 16.000 euro op, wat bij de bonden heel wat kwaad bloed zette.

Zaterdagavond vond er op initiatief van Huts zelf een verzoeningsvergadering plaats, maar die draaide op niets uit. "Vanuit de werkgeverskant was er niemand met een mandaat om te praten over Logisport," zegt Erik Quisthoudt (ACLVB), "waarop het overleg niet kon worden voortgezet."

Volgens de vakbondssecretaris was ook Huts niet beschikbaar en is die enkele weken in het buitenland. "De acties blijven voorlopig aanhouden," stelt Quisthoudt verder. "Morgen komen we met alle bonden bijeen om te bekijken hoe de situatie verder moet."

Eerder werd al gesuggereerd dat de acties zich mogelijk uitbreiden naar andere terminals van Katoen Natie. (Belga/TE)

Trends-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

 

Reacties

Tom VanHasselt | 1 juli 2013

Het gaat hem hier over het verwerven of behouden van een monopolie als ik het goed begrijp. Zoiets vanuit de amerikaanse film met havenarbeiders. Deze poging om een monopolie van werkgelegenheid te bekomen of te behouden is hedendaags in strijd met de democratie. Dit lijkt me dus een reele maffiapraktijk te zijn die ook vroeger werd toegepast. Opdoeken Mister Huts, stande-pede.

Ongepast?

HERMAN COOLS | 1 juli 2013

Paul Dubois, die Jansens ken ik helemaal niet. Maar stond je ooit al eens beneden in het ruim, heb je enig idee onder welke gevaarlijke en mensonterende omstandigheden havenarbeiders soms moeten werken? Ik ben een fervente voorstander van een vrije markt en heb helemaal geen boodschap aan de goedkope larie van het PVDA. Een vrije en EERLIJKE markt, waar afspraken worden nagekomen , daar worden we allemaal beter van . Niet alleen de 1%. Was je ooit al eens in"Het KOT" heb je dan gezien hoe getekend die mensen erbij lopen? Een beetje respect is zeker op zijn plaats.

Ongepast?

Ben Dreesen | 1 juli 2013

Huts is slim genoeg om uit te wijken naar Rotterdam. De stakers en de vakbonden doen zich weer verder zelf de das om.

Ongepast?

Paul Dubois | 1 juli 2013

Sorry voor mijn vergissing. De commentaren van Marcel Jansens en Herman Cools komen uit dezelfde pen.

Ongepast?

Paul Dubois | 1 juli 2013

Ja, wat baten kaars en bril als Marcel Jansens en Herman Cools niet zienen wil. De beste commentaar is deze over Rotterdam. Maar dat zal deze 2 vrijgestelde PVDA leden een zorg wezen. Drank en een weinig zon kunnen veel invloed hebben op het verstandelijk vermogen.

Ongepast?

 

Reageer

 

Whitepapers

  • Interview met Bart De Wever
  • Buitenlandse jobs verdwijnen uit België
  • Vastgoedgids 2014: alle prijzen van huizen, appartementen, villa's en gronden per gemeente
Abonneer nu