Werkloosheid eurozone piekt

© belga

De werkloosheidsgraad in de eurozone klimt naar een nieuw record, blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat.

De werkloosheidsgraad in de eurozone klimt naar een nieuw record, blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat.
De werkloosheidsgraad in de eurozone is in oktober gestegen naar 11,7 procent, een nieuw record. Volgens berekeningen van Eurostat zitten in de 17 landen van de eurozone in totaal 18,7 miljoen mensen zonder werk.

In september bedroeg de werkloosheidsgraad 11,6 procent. In de volledige Europese Unie (EU) bedraagt de werkloosheidsgraad 10,7 procent.

De laagste werkloosheidsgraad wordt genoteerd in Oostenrijk (4,3 procent), Luxemburg (5,1 procent), Duitsland (5,4 procent) en Nederland (5,5 procent). Het grootste aantal werklozen bevindt zich in Spanje (26,2 procent) en Griekenland (25,4 procent in augustus). Ons land kampt met een werkloosheidsgraad van 7,5 procent.

Vooral de jongeren (onder de 25 jaar) worden zwaar getroffen door de toenemende werkloosheid in Europa. In oktober telde Eurostat 5,678 miljoen werkloze jongeren in de EU, van wie 3,609 miljoen in de eurozone. In Griekenland loopt de werkloosheidsgraad voor jongeren stilaan op naar de 60 procent, net als in Spanje (55,9 procent).(BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content