Warren Buffett wil geld inzetten op president Hillary Clinton

08/10/14 om 16:46 - Bijgewerkt om 17:36

De legendarische belegger en miljardair Warren Buffett denkt dat Hillary Clinton de volgende president van de Verenigde Staten wordt.

Warren Buffett wil geld inzetten op president Hillary Clinton

© reuters

Warren Buffett, CEO van de Amerikaanse holding Berkshire Hathaway Inc, is er vrijwel zeker van dat Hillary Clinton de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 wint. Dat zei Buffett tijdens 'The Most Powerful Women Summit' van het zakenblad Forbes.

"Hillary gaat winnen,'' zei Buffett in een interview, "Ik wil er zelfs geld op inzetten, wat ik niet makkelijk doe."

Het is alleen niet zeker of Clinton zich officieel kandidaat stelt bij de Democraten voor het presidentschap van de grootste economie ter wereld. Volgens Buffett zal Clinton haar beslissing of ze al dan niet kandidaat wordt 'zo laat mogelijk aankondigen'.

Het is ook afwachten wie van de Republikeinen de strijd aanbindt met de kandidaat van de Democratische partij.

Dat Buffett vertrouwen heeft in de vrouw van de voormalige Democratische president Clinton bleek eerder al, toen hij haar bij de vorige verkiezingen steunde ten nadele van de huidige president Obama.

In juni 2013 twitterde Buffett een boodschap voor Clinton met hashtag '#45', waarmee hij haar allicht aan wilde porren om de 45ste president van de Verenigde Staten te worden.

(BO)

Onze partners