Warren Buffett op de bres voor Goldman Sachs

03/05/10 om 18:46 - Bijgewerkt om 18:46

Bron: Trends

De Amerikaanse miljardair Warren Buffett, behalve bij leven al een legendarische belegger bovendien een van de rijkste mensen ter wereld, heeft maandag zijn steun betuigd aan de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en diens topman Lloyd Blankfein.

Warren Buffett op de bres voor Goldman Sachs

© belga

Buffett verklaarde geen problemen te zien met de transacties die door de beurswaakhond en de gerechtelijke autoriteiten in de VS worden onderzocht. "Ik zie geen probleem, want er is altijd een tegenpartij bij een transactie", verduidelijkte Buffett op de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Goldman Sachs wordt er door de SEC van beschuldigd een complex financieel product te hebben verkocht, dat gelinkt was aan de risicovolle hypotheekmarkt maar zonder open kaart te spelen. De zakenbank wordt beschuldigd van fraude. Sindsdien kreeg het aandeel Goldman Sachs stevige klappen op de beurs.

Buffett heeft in volle financiële crisis zelf 5 miljard dollar geïnvesteerd in de bank. "Dankzij hen zijn we een groter bedrijf geworden", luidde het.

Ook de topman kreeg een duwtje in de rug. "Lloyd Blankfein heeft goed werk geleverd aan het hoofd van Goldman Sachs. Ik verkies hem op die plaats te zien dan een onbekende derde."

Lees meer over:

Onze partners