Vraag naar personeel piekt

© belga

De werkgevers in ons land zijn ijverig op zoek naar personeel. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB).

De VDAB telde in mei 30.823 vacatures ontvangen, een absoluut record. Dat aantal lag een kwart hoger dan in april en zelfs 42,1 procent hoger dan in mei 2010.

Over de voorbije twaalf maanden werd een recordcijfer van 291.962 vacatures genoteerd. Het aantal ligt bijna een derde (29,9 procent) hoger dan dezelfde periode een jaar geleden.

De vraag naar hoger geschoolden (bachelors of masters) kende de voorbije twaalf maanden de grootste stijging (+36,4 procent). Ook de vraag naar vacatures waarin een laag studieniveau (maximaal hoger secundair onderwijs) wordt gevraagd of waarin de werkgever geen studievereisten vermeldt, blijft sterk groeien (+29,9 procent).

De best scorende sectoren zijn de automotive sector (+157,2 procent), gevolgd door machinebouw (+88,6 procent) en metaal (+69,7 procent). De best scorende beroepsgroepen zijn ingenieurs (+71,1 procent) en informatici (+70,9 procent).

(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content