VDAB: '15 procent meer vacatures dan vorig jaar'

09/11/15 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:57

Bron: Trends

De Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft in de maand oktober 16.802 vacatures binnengekregen. Dat zijn er 14,9 procent meer dan in oktober vorig jaar, zo meldt de VDAB.

VDAB: '15 procent meer vacatures dan vorig jaar'

© BELGA

Het aantal vacatures is al een tijdje aan het stijgen. De voorbije twaalf maanden (van november tot en met oktober) ontving de VDAB 172.924 vacatures, of 8 procent meer dan in de twaalf maanden daarvoor. "Vorige maand bedroeg dit stijgingspercentage nog 7 procent. De twaalfmaandelijkse trend blijft dus verder toenemen", stelt de VDAB in een persbericht.

Secundaire sector

De voorbije twaalf maanden waren er vooral meer vacatures in de secundaire sector. "Zowel in de metaalsector als in de sectoren 'Dranken, voeding en tabak', 'Bouw' en 'Transport, logistiek en post' werden beduidend meer vacatures ontvangen dan een jaar eerder."

VDAB: '15 procent meer vacatures dan vorig jaar'

© VDAB

De sterkste dalers waren de sectoren "Vervaardiging van transportmiddelen" en "Textiel, kleding en schoeisel". In die sectoren daalde het aantal vacatures de afgelopen twaalf maanden met respectievelijk 27,4 en 17,4 procent. (Belga/NS)

Onze partners